Sudedamosios dalys
Aguonų pyragas
125 g sviesto (kambario temperatūros)
200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 a. šaukštelis vanilinio cukraus
3 kiaušiniai
210 g miltų
1,5 a. šaukštelis kepimo miltelių
3 v. šaukštai aguonų
100 ml grietinės
1/2 citrinos sultys
Glajus
120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1/2 citrinos sultys
Papuošimui
1 citrinos žievelė
Šviežių mėlynių
Gaminimo eiga
Dubenyje iki purumo išplakite sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų. Po vieną įplakite kiaušinius. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir aguonas. Atsargiai įmaišykite į sviesto mišinį. Įmaišykite grietinę ir citrinos sultis. Supilkite mišinį į riebalais išteptą ir miltais lengvai pabarstytą 2 l talpos kepimo indą. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 50–60 minučių iki 175° C Įkaitintoje orkaitėje. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar iškepė. Palikite atvėsti.
Cukraus miltelius sumaišykite su citrina. Glajumi ištepkite pyragą. Papuoškite smulkiai tarkuotomis citrinų žievelėmis ir šviežiomis mėlynėmis.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Pyragai vasaros progoms ir šventėms
Gaminkite gardžius pyragus šį vasaros sezoną įvairioms progoms. Galbūt trūksta idėjų, ar norisi išbandyti kažką naujo? Čia rasite pyragų receptų, kurie yra įkvėpti vasaros!
Rabarbarų gaminiai
Rabarbarų pyragas – tai klasika. Kodėl gi dabar neišsispaudus rabarbarų sulčių ar neišvirus rabarbarų kompoto?
Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!
Gaivieji vasaros gėrimai
Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.