Sudedamosios dalys
Aviečių tyrė
150 g aviečių
75 g „Dansukker“ uogienių cukraus
Pagrindas
50 g „Dansukker“ rudojo cukraus
150 g migdolų pastos
10 g kiaušinio baltymo
2 g druskos
„Dansukker“ cukraus pudros bandelių masei iškočioti
Įdaras
35 ml vandens
170 g „Dansukker“ granuliuoto cukraus
70 g gliukozės sirupo
100 g kiaušinių baltymų
5–10 g saldymedžio miltelių
Papuošimas
400 g baltojo šokolado
Liofilizuotų aviečių
Gaminimo eiga
Pradėkite nuo aviečių tyrės. Avietes kaitinkite puode, kol pasidarys tyrelė. Išspausdami per sietelį pašalinkite sėklas. Puode sumaišykite aviečių tyrę su uogienių cukrumi. Virkite 4 minutes. Leiskite visiškai atvėsti.
Sumaišykite rudąjį cukrų, migdolų pastą, druską ir kiaušinių baltymus iki vientisos masės. Palikite 15–20 minučių pastovėti šaldytuve.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, įjungę viršutinio ir apatinio kaitinimo režimą. Riebalams atsparų popierių pabarstykite cukraus pudra, iškočiokite maždaug 0,5 cm storio pyrago masę ir iš jos išpjaukite maždaug 4 cm skersmens apskritimus. Dėkite apskritimus ant kepimo skardos, išklotos riebalams atspariu popieriumi, ir kepkite apie 7 minutes. Palikite juos atvėsti ant kepimo skardos.
Sumaišykite vandenį, cukrų ir gliukozės sirupą puode sunkiu dugnu ir virkite, kol mišinys pasieks 118 °C temperatūrą.
Tuo tarpu iki purios masės išplakite kiaušinių baltymus su 1 šaukštu cukraus. Lėtai supilkite į kiaušinių baltymus karštą sirupą ir plakite toliau. Suberkite saldymedžio miltelius ir vėl plakite tešlą vidutiniu greičiu dar 6–8 minutes, kol ji taps lengva ir puri.
Konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu pripildykite morengų mišinio, o maišelį su mažu apvaliu siauru antgaliu – aviečių tyrelės. Užtepkite morengų mišinio ant bandelių taip, kad viršūnėlės būtų standžios. Atsargiai prileiskite į kreminių bandelių vidurį aviečių tyrelės. Palikite jas nudžiūti šaldytuve maždaug 30 minučių.
Virš karšto vandens vonelėje ištirpinkite du trečdalius šokolado. Išimkite dubenį iš karšto vandens ir įmaišykite likusį trečdalį šokolado. Bandelių viršūnėles pamirkykite šokolade ir apibarstykite liofilizuotomis avietėmis. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Pyragai vasaros progoms ir šventėms
Gaminkite gardžius pyragus šį vasaros sezoną įvairioms progoms. Galbūt trūksta idėjų, ar norisi išbandyti kažką naujo? Čia rasite pyragų receptų, kurie yra įkvėpti vasaros!
Rabarbarų gaminiai
Rabarbarų pyragas – tai klasika. Kodėl gi dabar neišsispaudus rabarbarų sulčių ar neišvirus rabarbarų kompoto?
Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!
Gaivieji vasaros gėrimai
Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.