Sudedamosios dalys
Pyrago tešla
75 g skrudintų neskaldytų grikių
Druskos dribsnių
125 g sviesto
140 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
140 g „Dansukker“ ekologiško šviesiojo sirupo
80 g avižinių dribsnių
90 g miltų
Įdaras
500 g rabarbarų
15 g citrinų sulčių
12 g bulvių krakmolo
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C temperatūros.
Grikius kelias minutes pakepkite sausoje keptuvėje. Įberkite porą žiupsnelių druskos ir atidėkite į šalį.
Ištirpinkite sviestą, supilkite šviesųjį sirupą ir nerafinuotą cukranendrių cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps. Suberkite avižinius dribsnius ir miltus. Visus produktus sumaišykite iki vientisos masės. Padėkite į šalį.
Rabarbarą nuplaukite ir nuvalykite. Supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į prikaistuvį. Supilkite citrinų sultis ir kaitinkite, kol šiek tiek suminkštės. Riebalais ištepkite stačiakampį kepimo indą (maždaug 12 cm pločio ir 35 cm ilgio). Pirmiausiai sudėkite rabarbarus, pabarstykite bulvių krakmolu ir šiek tiek pamaišykite.
Ant viršaus supilkite pyrago tešlą, tada pabarstykite grikiais. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 25 minutes. Tada indą perkelkite ant viršutinės orkaitės lentynos ir pakepkite dar 5 minutes. Patiekite su ledais ar plakta grietinėle.
Patarimas: jeigu nevartojate glitimo, miltus pakeiskite maltais migdolais ir rinkitės avižinius dribsnius be glitimo.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Pyragai vasaros progoms ir šventėms
Gaminkite gardžius pyragus šį vasaros sezoną įvairioms progoms. Galbūt trūksta idėjų, ar norisi išbandyti kažką naujo? Čia rasite pyragų receptų, kurie yra įkvėpti vasaros!
Rabarbarų gaminiai
Rabarbarų pyragas – tai klasika. Kodėl gi dabar neišsispaudus rabarbarų sulčių ar neišvirus rabarbarų kompoto?
Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!
Gaivieji vasaros gėrimai
Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.