Šviesusis sirupas

Neutralaus skonio produktas, be jokių priedų. Naudojamas duonos ir saldumynų tešlai ruošti, desertams, padažams gaminti, gėrimams saldinti. Šviesusis sirupas turi teigiamą poveikį tešlos kilimo procesui, pagerina kepinių skonį ir fermentavimo procesą. Naudojant Šviesųjį sirupą kepiniai ilgiau išlieka drėgni ir švieži, o padažai būna tirštesni.

Sirupas (cukraus sirupas) gaunamas maišant įvairius balto cukraus gamybos iš cukrinių runkelių ar cukranendrių gaunamus šalutinius produktus. Sirupas yra tirštas cukraus (sacharozės), vynuogių cukraus (gliukozės) ir vaisių cukraus (fruktozės) tirpalas. Įvairių cukraus rūšių derinys nesikristalizuoja, o dėl itin aukštos (apie 80 %) cukraus sudėties garantuojamas ilgas tinkamumo vartoti laikas.

Sirupas gaminamas įvairiais būdais maišant įvairius šalutinius produktus ir taip galima gauti įvairių spalvų ir skonių variacijas. Svarbiausia spalvos ir skonio atsiradimo priežastis yra nedidelis mineralinių druskų ir kitų žaliavoje natūraliai esančių medžiagų kiekis, tačiau druska gali būti ir pridedama siekiant gauti tam tikrą skonio natą. Įvairių gaminių savybės tinka konkrečioms panaudojimo sritims. Pagrindinė sirupo paskirtis yra naudojimas kepiniams, bet jis taip pat tinka naudoti gaminant saldainius, ledus ir desertus.

100 g produkto maistinė vertė

Energinė vertė 1360 kJ/320 kcal
Riebalai 0 g
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0 g
Angliavandeniai 80 g
- iš kurių cukrų 80 g
Baltymai 0 g
Druska 0,02 g
Šokoladinis pyragas su itališku morengu

Kepiniai

Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Šventės

Šventės

Čia rasite naminių klasikinių įvairioms metų šventėms tinkamų patiekalų receptų. 

Produktų asortimentas

Produktų asortimentas

Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba

Tvarus auginimas ir gamyba

Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.