Agrastų pyragaičiai

Vakarėliui paruoškite šventinius vienos porcijos pyragaičius. Pyragaičius su agrastų marmeladu, be abejonės, pamėgs jūsų svečiai.

Maždaug 20 vnt.

PT1H

90 minučių

Įvertinimas (0 vnt)

Įvertinkite receptą

Sudedamosios dalys

Tešla
300 g sviesto
150 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
420 g miltų
1 žiupsnelis druskos
1 kiaušinis

Agrastų uogienė
500 g agrastų
400 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
1 cinamono lazdelė

Gaminimo eiga

Mažais gabalėliais supjaustykite šaltą sviestą, suberkite cukrų ir miltus. Sumaišykite plaktuve. Suberkite druską, įmiškite kiaušinį. Dar kartą pamaišykite ir padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus.

Tešlą lengvai paminkykite. Suvyniokite į foliją ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

Tuo tarpu paruoškite uogienę. Agrastus nuplaukite ir pavirkite maždaug 3 minutes. Virtus agrastus sutrinkite maišytuvu iki smulkių gabalėlių. Įmaišykite cukrų uogienėms, įdėkite cinamono lazdelę. Pavirkite maždaug 10 minučių. Nugriebkite putas ir išimkite cinamono lazdelę. Supilkite į karštus, visiškai švarius stiklainius. Sandariai uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje.

Įkaitinkite orkaitę iki 185° C. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą iki maždaug 1 mm storio. Išpjaukite 20 apskritimų (maždaug 7 cm skersmens). Pyragaičių ar keksiukų formeles ištepkite sviestu. Tešlą prispauskite prie formos šonų ir išlyginkite.

Įdėkite šiek tiek agrastų uogienės. Naudodami konditerinį žiedą arba stiklinę išspauskite 20 dangtelių (maždaug 6 cm skersmens). Dangtelio centre galite nubraižyti raštą. Ant pyragaičių uždėkite dangtelius ir užspauskite kraštus. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 17–20 minučių. Palikite atvėsti.

Tiekite su vaniliniais ledais.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Šokoladinis pyragas su itališku morengu

Kepiniai

Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Šventės

Šventės

Čia rasite naminių klasikinių įvairioms metų šventėms tinkamų patiekalų receptų. 

Produktų asortimentas

Produktų asortimentas

Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba

Tvarus auginimas ir gamyba

Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.