Sudedamosios dalys
50 g ištirpinto arba skysto margarino
250 ml drungno pieno
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 valgomasis šaukštas smulkaus cukraus
700-800 g kvietinių miltų
Gaminimo eiga
Bandelės aptepamos ištirpintu arba skystu margarinu.
Sudėkite mieles į indą ir ištrinkite. Supilkite pieną, margariną, suberkite druską bei cukrų ir maišykite, kol ištirps mielės.
Maišydami po truputį berkite miltus, kol tešla atšoks nuo indo kraštų. Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto stalo, iškočiokite ir suformuokite 25x50 cm dydžio stačiakampį lakštą. Padalykite jį išilgai į 5 juostas.
Aptepkite juostas margarinu, sudėkite vieną ant kitos ir supjaustykite 3-4 cm ilgio gabalėliais. Sudėkite juos ant šono į riebalais išteptas kepimo formeles arba į karališkiesiems pyragaičiams kepti skirtą skardą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite maždaug 30 min. kilti.
Nustatykite 250° temperatūrą ir maždaug 10 min. kepkite apatinėje orkaitės dalyje. Leiskite atvėsti ant grotelių. Patiekite, pvz., su kukurūzų sriuba.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.