Ant skardos kepama duona su avižiniais dribsniais

4 vienetai

Įvertinimas (1 vnt)

Įvertinkite receptą

Sudedamosios dalys

400 ml avižinių dribsnių
100 ml sėlenų
1 litras vandens
50 g mielių
100 ml ištirpinto margarino
2 arbat. šaukšt. druskos
100 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 valg. šaukšt. kmynų (nebūtinai)
apie 1800 ml natūraliai maltų kvietinių miltų

Gaminimo eiga

Avižinius dribsnius ir sėlenas suberkite į indą. Užvirinkite vandenį ir supilkite į indą. Palikite stovėti, kol temperatūra nukris iki 37 °C. Sutrupinkite į avižų mišinį mieles ir maišykite, kol jos ištirps. Pridėkite margariną, druską, sirupą ir kmynus. Tada įmaišykite miltus, kol tešla atšoks nuo indo kraštų. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti 30 minučių. Išimkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir išminkykite. Padalykite tešlą į keturis vienodo storio gabalus. Iškočiokite kiekvieną gabalą, kad paskui susuktumėte kepalus. Sudėkite kepalus ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepalų šonus patepkite aliejumi arba įdėkite tarp jų kepimo popierių, kad kepalai nesuliptų. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti 30 minučių. Apšlakstykite kepalus vandeniu ir pabarstykite trupučiu sėlenų. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 200 °C temperatūroje apie 35 minutes. Palikite atvėsti ant grotelių po rankšluosčiu.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Šokoladinis pyragas su itališku morengu

Kepiniai

Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Šventės

Šventės

Čia rasite naminių klasikinių įvairioms metų šventėms tinkamų patiekalų receptų. 

Produktų asortimentas

Produktų asortimentas

Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba

Tvarus auginimas ir gamyba

Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.