Sudedamosios dalys
400 ml kvietinių miltų
200 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
2 valgomieji šaukštai likerio „Cointreau“ arba „Grand Marnier“
susmulkinta apelsino žievelė
2 valgomieji šaukštai sviesto ar margarino
2 kiaušiniai
200 g luptų migdolų
Gaminimo eiga
Visas sausas sudedamąsias dalis sudėkite į dubenį. Įmaišykite likerį, apelsino žievelę, riebalus ir kiaušinius, išminkykite tešlą. Įdėkite migdolus. Tešlą sudėkite į plastiko maišelį ir padėkite į šaldytuvą mažiausia 30-čiai minučių.
Tešlą padalykite į dvi dalis, suformuokite maždaug 3 cm skersmens volelius ir padėkite ant miltais pabarstytos skardos. Uždenkite kepimo popieriumi. Kepkite 175 °C orkaitėje apie 12 minučių. Tada supjaustykite maždaug pusantro centimetro pločio gabaliukais. Vėl padėkite ant skardos ir uždenkite kepimo popieriumi. Kepkite dar maždaug 10 minučių. Palikite atvėsti ant grotelių. Laikykite sausoje vietoje.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Advento kepiniai
Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.