Aviečių ledai

Saldūs maži gardėsiai su puikiai derančiais vaniliniais ledais ir aviečių limonadu. Jie bus labai mėgstami šią vasarą.

10–12 vnt.

1 val. + 3–4 val. šaldiklyje

Įvertinimas (3 vnt)

Sudedamosios dalys

Aviečių limonadas
300 ml vandens
500 g aviečių
250 g „Panevėžio +“ cukrus
15 ml citrinų sulčių

Vaniliniai ledai
1 kiaušinis
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
3 g vanilinio cukraus
150 ml plakamosios grietinėlės

Gaminimo eiga

Pradėkite nuo aviečių limonado gaminimo. Užvirinkite vandenį ir suberkite avietes. Uždenkite dangteliu ir palikite virti apie 10 min. Sutrinkite uogas prie puodo sienelių. Skystį perkoškite ir supilkite į švarų puodą. Įpilkite cukraus ir citrinos sulčių. Virkite kelias minutes, kol cukrus ištirps.

Supilkite į šiltą, sterilų butelį ir įdėkite į šaldytuvą.

Pagaminkite ledus. Viename dubenyje išplakite kiaušinio trynį, sirupą ir vanilinį cukrų, o kitame – kiaušinio baltymus, kol jie taps standūs.

Trečiame dubenyje iki standumo išplakite grietinėlę ir įmaišykite ją į kiaušinių trynių ir cukraus mišinį. Galiausiai kruopščiai įmaišykite plaktus baltymus.

Ledų mišinį padalykite į 10–12 mažų vienkartinių plastikinių indelių arba silikoninių formelių. Indų skaičius priklauso nuo jų dydžio. Į kiekvieno indo vidurį įkiškite po ledinio saldainio lazdelę. Palaikykite šaldiklyje apie 1 val.

Sumaišykite limonadą kaip nurodyta recepte. Sumaišykite 100 ml koncentrato ir 100 ml vandens ir supilkite šiek tiek limonado į 10–12 didesnių vienkartinių plastikinių indų arba silikoninių formelių. Sumaišykite tiek limonado, kiek reikia. Įdėkite į šaldiklį 15 minučių.

Išimkite ledus iš šaldiklio ir išspauskite juos iš indelių. Jei reikia, indus supjaustykite. Į indų su limonadu vidurį įstumkite ledus. Įdėkite aviečių ledus į šaldiklį maždaug 20 minučių, kol ledai sustings limonade.

Išimkite indus ir užpilkite juos aviečių limonadu, kad jis apsemtų ledus. Palaikykite šaldiklyje ne trumpiau kaip 2 valandas. Išimkite aviečių ledus iš šaldiklio ir išimkite indelius. Skanaus.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.

Uogienės ir sausainių ledai

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Vasaros uogos kepiniams

Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos. Štai keletas marinuotų gėrybių receptų.

Slyvų pyragas

Slyvos

Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!

Vaisiai ir uogos butelyje

Vaisiai ir uogos butelyje

Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.