Aviečių ledai

Saldūs maži gardėsiai su puikiai derančiais vaniliniais ledais ir aviečių limonadu. Jie bus labai mėgstami šią vasarą.

10–12 vnt.

1 val. + 3–4 val. šaldiklyje

Įvertinimas (15 vnt)

Sudedamosios dalys

Aviečių limonadas
300 ml vandens
500 g aviečių
250 g „Panevėžio +“ cukrus
15 ml citrinų sulčių

Vaniliniai ledai
1 kiaušinis
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
3 g vanilinio cukraus
150 ml plakamosios grietinėlės

Gaminimo eiga

Pradėkite nuo aviečių limonado gaminimo. Užvirinkite vandenį ir suberkite avietes. Uždenkite dangteliu ir palikite virti apie 10 min. Sutrinkite uogas prie puodo sienelių. Skystį perkoškite ir supilkite į švarų puodą. Įpilkite cukraus ir citrinos sulčių. Virkite kelias minutes, kol cukrus ištirps.

Supilkite į šiltą, sterilų butelį ir įdėkite į šaldytuvą.

Pagaminkite ledus. Viename dubenyje išplakite kiaušinio trynį, sirupą ir vanilinį cukrų, o kitame – kiaušinio baltymus, kol jie taps standūs.

Trečiame dubenyje iki standumo išplakite grietinėlę ir įmaišykite ją į kiaušinių trynių ir cukraus mišinį. Galiausiai kruopščiai įmaišykite plaktus baltymus.

Ledų mišinį padalykite į 10–12 mažų vienkartinių plastikinių indelių arba silikoninių formelių. Indų skaičius priklauso nuo jų dydžio. Į kiekvieno indo vidurį įkiškite po ledinio saldainio lazdelę. Palaikykite šaldiklyje apie 1 val.

Sumaišykite limonadą kaip nurodyta recepte. Sumaišykite 100 ml koncentrato ir 100 ml vandens ir supilkite šiek tiek limonado į 10–12 didesnių vienkartinių plastikinių indų arba silikoninių formelių. Sumaišykite tiek limonado, kiek reikia. Įdėkite į šaldiklį 15 minučių.

Išimkite ledus iš šaldiklio ir išspauskite juos iš indelių. Jei reikia, indus supjaustykite. Į indų su limonadu vidurį įstumkite ledus. Įdėkite aviečių ledus į šaldiklį maždaug 20 minučių, kol ledai sustings limonade.

Išimkite indus ir užpilkite juos aviečių limonadu, kad jis apsemtų ledus. Palaikykite šaldiklyje ne trumpiau kaip 2 valandas. Išimkite aviečių ledus iš šaldiklio ir išimkite indelius. Skanaus.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Braškiniai keksiukai su braškių glaistu

Valentinas kviečia prie stalo

Iš tiesų Meilės diena tęsiasi visus metus. Tačiau būtent vasario 14 d. meilei skiriamas ypatingas dėmesys. Tada kaip tik yra tinkama proga paruošti gardėsių. 

Karštas šokoladas

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Šokoladu aplietos riešutų plytelės

Žiemos iškyla

Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos. Čia pateikiame nuostabių receptų, kurie puikiai tiks žiemos iškyloms, nes šiuos patiekalus galima laikyti termose.

Šokoladinis pyragas su apelsinais

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado. Pasisemkite įkvėpimo iš puikių mūsų receptų.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių. Naudodami mūsų cukrų uogienėms arba cukrų marmeladams, marmelado pasigaminsite vos per keletą minučių.

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Savaitgalį pasisemkite energijos, įsitaisę ant sofos prie televizoriaus su šeima, draugais ir kažkuo ypač skaniu. Mes turime receptų jaukiam vakarui!