Sudedamosios dalys
Sausainių tešlai:
225 g kambario temperatūros sviesto
400 ml „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
2 dideli kiaušiniai
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1¼ šaukštelio druskos
550 ml košei skirtų avižų
350 ml miltų
4 šaukštai kakavos miltelių
50 g kapoto juodojo šokolado
Žemės riešutų sviesto įdarui:
2 šaukštai kambario temperatūros sviesto
100 ml kreminio riešutų sviesto
200 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
½ šaukštelio druskos
3 šaukštai pieno
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros. Sviestą ir cukrų „Farinas“ plakite, kol masė taps šviesi ir kreminė. Sudėkite kiaušinius, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską. Gerai sumaišykite. Įmaišykite avižas, miltus, kakavos miltelius ir kapotą šokoladą. Iš masės suformuokite mažus 2–3 cm skersmens rutuliukus, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Švelniai paspaudykite pirštais ar delnu. Kepkite apie 10–12 min. Leiskite visiškai ataušti.
Paruoškite glajų: į dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą, riešutų sviestą, cukraus miltelius, druską, supilkite pieną. Plakite, kol glajus taps purus ir kreminis. Kiekvieno sausainio viduryje uždėkite maždaug 1 šaukštelį glajaus, truputį pasklaidykite, ant viršaus uždėkite dar vieną sausainį. Atsargiai juos suspauskite, kad įdaras kiek pasirodytų ties kraštais.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.