Baltojo šokolado ledai su aviečių šerbetu ir pistacijomis

Puikūs baltojo šokolado ledai dera su gardžiu aviečių šerbetu. Papuošti šviežiomis avietėmis ir kapotomis pistacijomis.

10–12 porcijų

2 val. + 7 val. šaldiklyje

Įvertinimas (26 vnt)

Sudedamosios dalys

Baltojo šokolado ledai
4 kiaušinių tryniai
40 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
3 g vanilinio cukraus
200 ml pieno
150 ml plakamosios grietinėlės
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
150 g baltojo šokolado

Aviečių šerbetas
210 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
150 ml vandens
300 g aviečių
1 kiaušinio baltymas

Papuošimas
skrudintų pistacijų
šviežių aviečių

Gaminimo eiga

Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Į šiltą pieno mišinį plakdami įmaišykite kiaušinių masę. Perkoškite per smulkų sietelį. Palikite visiškai atvėsti.

Baltąjį šokoladą sukapokite ir įmaišykite į ledų masę. Tada ją sudėkite į ledų gaminimo aparatą. Jeigu aparato neturite, masę sudėkite į stačiakampę silikoninę formą, išklotą maistine plėvele. Šaldykite ne trumpiau kaip 3 valandas, vis išimdami permaišyti.

Paruoškite aviečių šerbetą. Prikaistuvyje užvirkite cukrų, sirupą, vandenį ir avietes. Pakaitinkite 5 minutes. Jeigu norite, kad šerbete neliktų sėklyčių, masę nuspauskite per sietelį. Palikite visiškai atvėsti.

Iki standumo išplaktus baltymus įmaišykite į aviečių sirupą. Šerbetą išsukite ledų gamybos aparate. Jeigu aparato neturite, šerbeto masę pilkite tiesiai ant sušaldytų baltojo šokolado ledų. Šerbetą pašaldykite apie 4 valandas, kelis kartus švelniai permaišydami.

Ledus iš formos išimkite likus maždaug 10 minučių iki patiekimo. Sudėkite į dailų indą. Pabarstykite smulkintomis pistacijomis ir šviežiomis avietėmis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Braškiniai keksiukai su braškių glaistu

Valentinas kviečia prie stalo

Iš tiesų Meilės diena tęsiasi visus metus. Tačiau būtent vasario 14 d. meilei skiriamas ypatingas dėmesys. Tada kaip tik yra tinkama proga paruošti gardėsių. 

Karštas šokoladas

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Šokoladu aplietos riešutų plytelės

Žiemos iškyla

Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos. Čia pateikiame nuostabių receptų, kurie puikiai tiks žiemos iškyloms, nes šiuos patiekalus galima laikyti termose.

Šokoladinis pyragas su apelsinais

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado. Pasisemkite įkvėpimo iš puikių mūsų receptų.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių. Naudodami mūsų cukrų uogienėms arba cukrų marmeladams, marmelado pasigaminsite vos per keletą minučių.

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Savaitgalį pasisemkite energijos, įsitaisę ant sofos prie televizoriaus su šeima, draugais ir kažkuo ypač skaniu. Mes turime receptų jaukiam vakarui!