Bandelės su vaniliniu kremu

Nuostabios bandelės, įdarytos vaniliniu kremu, apteptos sviestu ir apibarstytos cukrumi. Puikiai tinka prie kavos puodelio lauke šviečiant saulei!

maždaug 40 vnt.

PT55M

1 val. + 2 val. kol iškils tešla

Įvertinimas (0 vnt)

Įvertinkite receptą

Sudedamosios dalys

Vanilinis kremas
0,5 vanilės ankšties
250 ml pieno
4 kiaušinių tryniai
40 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio+“
3 g vanilinio cukraus
16 g kukurūzų miltų
25 g sviesto (kambario temperatūros)

Kvietinė tešla
50 g mielių
500 ml pieno (kambario temperatūros)
210 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
6 g smulkinto kardamono
200 g sviesto (kambario temperatūros)
780–900 g miltų
3 g druskos

Glajus
plaktas kiaušinis + truputis vandens + truputis druskos

Papuošti
Tirpinto sviesto
„Panevėžio +“ cukrus arba
aromatizuotas cukrus

Gaminimo eiga

Pirmiausia paruoškite vanilės kremą. Išimkite vanilės ankšties minkštimą ir užvirkite kartu su pienu.

Išgriebkite vanilės ankšties minkštimą. Kiaušinių trynius, cukrų, kukurūzų miltus ir vanilinį cukrų išplakite iki purumo. Toliau plakdami supilkite pieną.

Supilkite mišinį atgal į puodą ir nuolat maišydami užvirinkite. Palaukite, kol kremas sutirštės, ir nuimkite nuo ugnies, tada plakdami pamažu sukrėskite sviestą. Perkoškite kremą per smulkų sietelį. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą.

Paruoškite tešlą. Dubenyje sutrupinkite mieles, supilkite pieną. Maišykite, kol mielės ištirps.

Supilkite sirupą, sudėkite sviestą, suberkite kardamoną ir beveik visus miltus. Tešlą minkykite, kol ji ims blizgėti ir nebeliks gumulėlių. Prireikus įberkite druskos ir dar šiek tiek miltų. Minkykite tešlą, kol ji nebelips prie dubens sienelių. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite 20–30 minučių, kad iškiltų.

Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir padalykite ją į gabalėlius, kurių kiekvienas sveria apie 40 g. Iš viso bus apie 40 bandelių. Suformuokite nedidelius rutuliukus ir dėkite juos ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.

Panardinkite pirštą į miltus ir įspauskite jį į kiekvienos bandelės vidurį. Tada kiekvieną bandelę lengvai paspauskite, kad ji taptų šiek tiek plokščia. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite 2val., kad iškiltų.

Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C temperatūros. Aptepkite bandeles plaktu kiaušiniu ir pripildykite konditerinį maišelį vaniliniu kremu. Į kiekvienos bandelės vidurį įspauskite vanilinio kremo ir kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje apie 8–10 minučių. Padėkite ant grotelių atvėsti.

Ištirpinkite sviestą ir juo aptepkite bandeles, tada jų kraštus pamirkykite cukruje.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Šokoladinis pyragas su itališku morengu

Kepiniai

Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Šventės

Šventės

Čia rasite naminių klasikinių įvairioms metų šventėms tinkamų patiekalų receptų. 

Produktų asortimentas

Produktų asortimentas

Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba

Tvarus auginimas ir gamyba

Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.