Sudedamosios dalys
Gervuogių įdaras
250g gervuogių (maždaug 90g sulčių)
130g „DanSukker“ uogienių cukraus
Vanilinis „Bavarois“ desertas
50g baltojo šokolado
1 želatinos lakštas
100ml plakamosios grietinėlės
50g jogurto
100ml pieno
3g vanilinio cukraus
1 kiaušinio trynis
25g „Panevėžio +“ cukraus
Antrasis gervuogių džemas
100g gervuogių
45g „DanSukker“ marmeladų cukraus
Morengai
3 kiaušinių baltymai
170g „Panevėžio +“ cukraus
2 lašai acto
Mėgstamų uogų miltelių
Papuošimui
Gervuogių
Gaminimo eiga
Pradėkite nuo gervuogių užpilo. Sudėkite gervuoges ir uogienių cukrų į puodą ir pavirkite kelias minutes. Perkoškite per sietelį, kad neliktų sėklų. Supilkite į 6 silikonines formeles ir įdėkite į šaldiklį valandai.
Paruoškite „Bavarois“. Susmulkinkite šokoladą ir sudėkite į dubenį. Įdėkite želatinos lakštą į vandenį ir laikykite 10 minučių. Švelniai suplakite grietinėlę ir įmaišykite jogurtą, atidėkite į šoną.
Užirkite pieną su vaniliniu cukrumi, atidėkite. Suplakite kiaušinių trynius su cukrumi. Maišydami supilkite į karštą pieną. Kaitinkite puode, vis maišydami, kol sutirštės, palaikykite apie 80°C.
Nuimkite puodą nuo kaitros ir sumaišykite su želatina. Supilkite vis dar karštą kremą į šokoladą ir išmaišykite iki vientisos masės. Leiskite masei atvėsti iki maždaug 37°C ir įmaišykite į plaktą grietinėlę. Užpilkite gautą kremą ant užšaldytų gervuogių į didesnes formeles ir šaldykite dar 2 valandas.
Paruoškite gervuogių džemą. Surinkite gervuoges per sietelį, kad gervuogės liktų be sėklų. Užvirkite kartu su marmeladų cukrumi ir virkite apie 30 sekundžių. Supilkite į konditerinį šaukštą ar butelį su mažu antgaliu ir įdėkite į šaldytuvą.
Pagaminkite morengą. Įkaitinkite orkaitę iki 125°C. Suplakite kiaušinių baltymus, 100g cukraus ir actą kol susiformuos putėsiai. Įmaišykite likusį cukrų. Plokščiam morengui, paskleiskite masę ant kepimo popieriaus. Mažiems morengms – pripildkite konditerinį šaukštą su bet kokiu antgaliu ir suformuokite mažas tarsi viršūnėles. Kepkite apie valandą, palikite atvėsti orkaitėje. Apibarstykite uogų milteliais.
Paruoškite 6 lėkštes. Paskleiskite gervuogių marmeladą lėkštėje, suformuodami žiedą. Išimkite „Bravarois“ ir padėkite, kad gervuogių įdaras būtų veidu į lėkštės vidurį, t.y. nesimatytų. Papuoškite šviežiomis gervuogėmis ir morengu.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Valentinas kviečia prie stalo
Iš tiesų Meilės diena tęsiasi visus metus. Tačiau būtent vasario 14 d. meilei skiriamas ypatingas dėmesys. Tada kaip tik yra tinkama proga paruošti gardėsių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Žiemos iškyla
Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos. Čia pateikiame nuostabių receptų, kurie puikiai tiks žiemos iškyloms, nes šiuos patiekalus galima laikyti termose.
Kepiniai su citrinomis ir apelsinais
Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado. Pasisemkite įkvėpimo iš puikių mūsų receptų.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių. Naudodami mūsų cukrų uogienėms arba cukrų marmeladams, marmelado pasigaminsite vos per keletą minučių.
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Savaitgalį pasisemkite energijos, įsitaisę ant sofos prie televizoriaus su šeima, draugais ir kažkuo ypač skaniu. Mes turime receptų jaukiam vakarui!