Bavariško stiliaus vanilinis desertas „Bavarois“ su gervuogių užpilu

Šis desertas puikiai tinka Naujųjų Metų šventei, nes viskas gali būti paruošiama iš anksto, lieka tik paserviruoti.

6 porcijos

PT1H

maždaug 2 valandos

Įvertinimas (1 vnt)

Įvertinkite receptą

Sudedamosios dalys

Gervuogių įdaras
250g gervuogių (maždaug 90g sulčių)
130g „DanSukker“ uogienių cukraus

Vanilinis „Bavarois“ desertas
50g baltojo šokolado
1 želatinos lakštas
100ml plakamosios grietinėlės
50g jogurto
100ml pieno
3g vanilinio cukraus
1 kiaušinio trynis
25g „Panevėžio +“ cukraus

Antrasis gervuogių džemas
100g gervuogių
45g „DanSukker“ marmeladų cukraus

Morengai
3 kiaušinių baltymai
170g „Panevėžio +“ cukraus
2 lašai acto
Mėgstamų uogų miltelių

Papuošimui
Gervuogių

Gaminimo eiga

Pradėkite nuo gervuogių užpilo. Sudėkite gervuoges ir uogienių cukrų į puodą ir pavirkite kelias minutes. Perkoškite per sietelį, kad neliktų sėklų. Supilkite į 6 silikonines formeles ir įdėkite į šaldiklį valandai.

Paruoškite „Bavarois“. Susmulkinkite šokoladą ir sudėkite į dubenį. Įdėkite želatinos lakštą į vandenį ir laikykite 10 minučių. Švelniai suplakite grietinėlę ir įmaišykite jogurtą, atidėkite į šoną.

Užirkite pieną su vaniliniu cukrumi, atidėkite. Suplakite kiaušinių trynius su cukrumi. Maišydami supilkite į karštą pieną. Kaitinkite puode, vis maišydami, kol sutirštės, palaikykite apie 80°C.

Nuimkite puodą nuo kaitros ir sumaišykite su želatina. Supilkite vis dar karštą kremą į šokoladą ir išmaišykite iki vientisos masės. Leiskite masei atvėsti iki maždaug 37°C ir įmaišykite į plaktą grietinėlę. Užpilkite gautą kremą ant užšaldytų gervuogių į didesnes formeles ir šaldykite dar 2 valandas.

Paruoškite gervuogių džemą. Surinkite gervuoges per sietelį, kad gervuogės liktų be sėklų. Užvirkite kartu su marmeladų cukrumi ir virkite apie 30 sekundžių. Supilkite į konditerinį šaukštą ar butelį su mažu antgaliu ir įdėkite į šaldytuvą.

Pagaminkite morengą. Įkaitinkite orkaitę iki 125°C. Suplakite kiaušinių baltymus, 100g cukraus ir actą kol susiformuos putėsiai. Įmaišykite likusį cukrų. Plokščiam morengui, paskleiskite masę ant kepimo popieriaus. Mažiems morengms – pripildkite konditerinį šaukštą su bet kokiu antgaliu ir suformuokite mažas tarsi viršūnėles. Kepkite apie valandą, palikite atvėsti orkaitėje. Apibarstykite uogų milteliais.

Paruoškite 6 lėkštes. Paskleiskite gervuogių marmeladą lėkštėje, suformuodami žiedą. Išimkite „Bravarois“ ir padėkite, kad gervuogių įdaras būtų veidu į lėkštės vidurį, t.y. nesimatytų. Papuoškite šviežiomis gervuogėmis ir morengu.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Šokoladinis pyragas su itališku morengu

Kepiniai

Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Šventės

Šventės

Čia rasite naminių klasikinių įvairioms metų šventėms tinkamų patiekalų receptų. 

Produktų asortimentas

Produktų asortimentas

Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba

Tvarus auginimas ir gamyba

Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.