Sudedamosios dalys
300 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
250 g minkšto sviesto
3 kiaušiniai
270 g miltų
6 g kepimo miltelių
1/2 citrinos žievelė
Sviesto ir džiūvėsėlių kepimo indui ištepti
Glajus
180 g „Dansukker“ cukraus miltelių
15 ml citrinų sulčių
15 ml koncentruoto uogų arba vaisių sirupo
Papuošti
Valgomais gėlių žiedais arba uogomis
Gaminimo eiga
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
2. Dubenyje išmaišykite nerafinuotą cukranendrių cukrų ir sviestą, kol masė taps lengva ir puri. Toliau maišydami po vieną įmuškite kiaušinius.
3. Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Atsargiai įmaišykite į sviesto ir cukraus masę. Suberkite sutarkuotas citrinų žieveles.
4. 1,5 l tūrio kepimo indą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Tešlą supilkite į indą ir kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 40 minučių.
5. Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite pravėsti kelioms minutėms. Išimkite pyragą iš kepimo indo ir palikite pyragą atvėsti, uždengdami švaria šluoste.
6. Dubenyje sumaišykite glajui skirtus produktus. Paskirstykite glajų ant pyrago. Papuoškite valgomais gėlių žiedais arba uogomis.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.