Biskvitinis pyragas su mėlynėmis

Gomurį džiuginanti vasariška biskvitinio pyrago versija. Ne tik gardu, bet ir džiugina akį!

maždaug 10 porcijų

PT55M

1 val.

Įvertinimas (9 vnt)

Įvertinkite receptą

Sudedamosios dalys

Kepimo indui
sviesto
maltų džiūvėsėlių arba džiovintų kokosų

Pyragas
100 g sviesto
100 ml pieno
2 kiaušiniai
170 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
5 g vanilinio cukraus
180 g miltų 
7 g kepimo miltelių
75 g mėlynių sulčių (maždaug 75 g mėlynių)
10 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
9 g miltų

Gaminimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros (kaitinimą įjunkite iš viršaus ir apačios).

Maždaug 2 l tūrio kepimo indą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais.

Ištirpinkite sviestą, supilkite pieną. Išplakite kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų, tada supilkite pieno mišinį.

Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių masę. Gerai išmaišykite. Maždaug trečdalį masės perpilkite į atskirą dubenį.

Į jį supilkite ir mėlynes, sutrintas su citrinų sultimis. Per sietelį įberkite 1 šaukštą miltų. Maišykite, kol neliks gumulėlių.

Į skardą supilkite pusę pyrago masės be mėlynių ir ant viršaus supilkite pusę masės su mėlynėmis. Procedūrą pakartokite, tada per visą ilgį kelis kartus perbraukite šakute – pyragas atrodys marmurinis.

Pyragą kepkite apatinėje orkaitės dalyje 40–45 minutes.

Patarimas: riebalais pateptą skardą galite pabarstyti ne miltais, o džiovintais kokosais. Jie šiam pyragui puikiai tinka.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Šokoladinis pyragas su itališku morengu

Kepiniai

Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Šventės

Šventės

Čia rasite naminių klasikinių įvairioms metų šventėms tinkamų patiekalų receptų. 

Produktų asortimentas

Produktų asortimentas

Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba

Tvarus auginimas ir gamyba

Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.