Braškinis sūrio pyragas su rabarbarų kompotu

Braškinis sūrio pyragas su rabarbarų kompotu – puikus desertas vasaros šventei. Sodrus sūrio kremas, braškės ir rabarbarai įtiks visų skoniui!

10 gabalėlių

apie 1,5 valandos + 4 valandos šaldiklyje

Įvertinimas (2 vnt)

Sudedamosios dalys

Pagrindas
8 rupių miltų sausainiai
40 g sviesto
40 g neskaldytų grikių

Rabarbarų kompotas
150 g rabarbarų
50 g braškių
95 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
20 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Braškinis sūrio pyragas
400 g braškių
190 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
3 kiaušinių tryniai
30 g „Dansukker“ cukraus miltelių
40 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
300 g kreminio sūrio
300 ml plakamosios grietinėlės

Gaminimo eiga

Sausainius sumalkite ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Grikius kelias minutes pakepkite sausoje keptuvėje ir palikite atvėsti. Pagrindui skirtus produktus sumaišykite ir sukrėskite į apvalų arba stačiakampį, maždaug 18 cm skersmens kepimo indą. Masę gerai suspauskite. Įdėkite į šaldiklį 30 minučių.

Paruoškite rabarbarų kompotą. Rabarbarus ir braškes nuplaukite ir susmulkinkite gabaliukais. Visus produktus sudėkite į prikaistuvį ir pavirkite 4 minutes. Sutrinkite ir palikite atvėsti. Didžiąją dalį kompoto supilkite į maždaug 14 cm skersmens apvalų kepimo indą. Likusį kompotą išpilstykite į apvalias silikonines formeles – panaudosite pyragui papuošti. Palaikykite šaldiklyje maždaug 1 valandą.

Paruoškite braškinį sūrio pyragą. Braškes sutrinkite, suberkite cukrų uogienėms ir pavirkite apie 2 minutes. Palikite visiškai atvėsti.

Dubenyje išplakite kiaušinių trynius, cukrų ir sirupą. Sukrėskite kreminį sūrį ir išplakite iki vientisos masės. Įmaišykite visiškai atvėsusią braškių tyrę. Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių mišinį.

Iš šaldiklio išimkite pagrindą ir kompotą. Pagrindą perkelkite į apvalų arba stačiakampį 20 cm skersmens kepimo indą aukštais kraštais, išklotą maistine plėvele. Ant pagrindo uždėkite sustingusį kompotą.

Tada sukrėskite didžiąją dalį braškinio sūrio kremo, išlyginkite paviršių. Likusį sūrio kremą sukrėskite į apvalias silikonines formeles – panaudosite pyragui papuošti. Palaikykite šaldiklyje maždaug 4 valandas.

Išimkite pyragą iš indo. Papuoškite jį formelėse sušaldytu kompotu ir sūrio kremu bei braškėmis. Prieš patiekdami palaukite 15–20 minučių.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Meduolinis šiltnamis

Imbieriniai sausainiai

Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Kalėdinis pyragas su apelsinais ir migdolais

Advento kepiniai

Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.

Citrinų ir imbiero uogienė

Dovanų idėjos

Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių. 

Pasakų šokoladinis tortas

Kalėdų kepiniai

Atėjo kalėdinių kepinių metas. Siūlome nustebinti savo artimuosius.

Žiemos pasaka

Kalėdiniai gėrimai

Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.