Bruknių duona

Sultinga ir paprastai iškepta duona su bruknėmis ir lazdyno riešutais. Išmaišykite, supilkite į formą, iškepkite ir mėgaukitės.

1 kepalas

20 minučių + 1 valanda orkaitėje

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

210 g paprastų miltų
120 g viso grūdo miltų
35 g avižinių dribsnių košės
60 g nesmulkintų lazdyno riešutų
6 g druskos
5 g sodos 
5 g kepimo miltelių
500 ml rauginto pieno
120 g šaldytų bruknių
210 g "Dansukker tamsiojo" sirupo

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros, įjungę viršutinį ir apatinį kaitinimo režimą.

Ištepkite riebalais pusantro litro talpos kepimo formą. Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus.

Supilkite rūgpienį, bruknes ir sirupą ir išmaišykite, kad gautųsi vientisa tešla. Supilkite tešlą į skardą ir kepkite apatinėje orkaitės dalyje apie 1 valandą. Kol duona kepa, stebėkite ją. Jei kepinys pernelyg paruduoja, uždenkite juos kepimo folija.

Iškepusį kepalą išverskite ant grotelių ir palikite atvėsti po rankšluosčiu.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kalėdų kepiniai su meile

Kalėdų kepiniai su meile

Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.

Meduolinis šiltnamis

Imbieriniai sausainiai

Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Šokoladinių sausainių paruoštukas stiklainėlyje

Dovanų idėjos

Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių. 

Pasakų šokoladinis tortas

Kalėdų kepiniai

Atėjo kalėdinių kepinių metas. Siūlome nustebinti savo artimuosius.

Žiemos pasaka

Kalėdiniai gėrimai

Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.