Sudedamosios dalys
210 g paprastų miltų
120 g viso grūdo miltų
35 g avižinių dribsnių košės
60 g nesmulkintų lazdyno riešutų
6 g druskos
5 g sodos
5 g kepimo miltelių
500 ml rauginto pieno
120 g šaldytų bruknių
210 g "Dansukker tamsiojo" sirupo
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros, įjungę viršutinį ir apatinį kaitinimo režimą.
Ištepkite riebalais pusantro litro talpos kepimo formą. Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus.
Supilkite rūgpienį, bruknes ir sirupą ir išmaišykite, kad gautųsi vientisa tešla. Supilkite tešlą į skardą ir kepkite apatinėje orkaitės dalyje apie 1 valandą. Kol duona kepa, stebėkite ją. Jei kepinys pernelyg paruduoja, uždenkite juos kepimo folija.
Iškepusį kepalą išverskite ant grotelių ir palikite atvėsti po rankšluosčiu.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.