Sudedamosios dalys
1 žalioji citrina
1/2 citrinos sulčių
1 pakuotė (200 g) marinuotos silkės
50 ml acto (9 %)
150 ml vandens
85 g „Dansukker“ ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
2 g juodųjų pipirų grūdelių
2 g rausvųjų pipirų grūdelių
2 g pankolių sėklų
1/2 puodelio šviežių smulkintų petražolių
1/2 puodelio šviežių smulkintų bazilikų
Gaminimo eiga
Nulupkite žaliąją citriną. Supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į dubenį su citrinų sultimis ir silke. Dubenį sandariai uždenkite maistine plėvele ir pamarinuokite 24 valandas.
Prikaistuvyje užvirkite actą, vandenį ir cukrų. Suberkite prieskonius ir palikite atvėsti.
Nupilkite citrinos sultis, kuriose mirko silkė. Silkę su žaliųjų citrinų skiltelėmis sudėkite į šiltą švarų stiklainį. Silkę užpilkite atvėsusiu marinatu. Laikykite šaldytuve. Atidarius stiklainį, silkę reikia suvartoti per 1–2 savaites.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kepiniai
Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!


Produktų asortimentas
Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba
Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.