Sudedamosios dalys
100 g sviesto (kambario temperatūros)
250 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštelis vanilinio cukraus
100 ml neutralaus skonio aliejaus
1 nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių
240 g miltų
1 citrinos tarkuota žievelė
3 šaukšteliai aguonų sėklų
Gaminimo eiga
1. Sviestą sumaišykite su cukrumi „Panevėžio Plius“ ir vaniliniu cukrumi. Pamažu supilkite aliejų.
2. Kepimo miltelius sumaišykite su žiupsneliu miltų ir įmaišykite į likusį mišinį. Suberkite likusius miltus ir minkykite, kol tešloje neliks gumulėlių.
3. Suberkite tarkuotas citrinų žieveles ir aguonų sėklas. Gerai išmaišykite.
4. Tešlą padalykite į dvi dalis ir iškočiokite dvi juostas. Juostas supjaustykite į 50 dalių, kiekvieną jų susukite į mažytę bandelę. Bandeles sudėkite ant kepimo popieriaus. Rankomis bandeles suplokite.
5. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje 20 minučių 150 °C temperatūroje.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.