Sudedamosios dalys
Pagrindas
300 g migdolų masė
3 kiaušiniai
Įdarui
4 želatinos lapeliai
3 kiaušiniai, atskyrus baltymus nuo trynių
150 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
200 ml plaktos grietinėlės
2 mažos citrinos
100 ml varškės
Papuošti
2 kiviai
Gaminimo eiga
Nustatykite orkaitėje 175 °C temperatūrą.
Sumalkite migdolus ir įmaišykite kiaušinius. Sudėkite masę į suteptą formą (apie 25 cm) su nuimamais kraštais. Kepkite orkaitės viduryje apie 20 minučių. Palikite atvėsti.
Pamerkite želatinos lapelius šaltame vandenyje.
Iki tirštumo suplakite kiaušinių trynius su cukraus milteliais. Suplakite baltymus iki tirštų putų. Iki tirštumo suplakite grietinėlę. Nuplaukite citrinas. Nulupkite žievelę ir išspauskite sultis. Išspauskite želatinos lapelius ir pašildykite juos puode su citrinų sultimis. Palikite kiek atvėsti.
Maišydami įpilkite sultis su želatina į kiaušinių trynių mišinį. Įmaišykite citrinų žieveles ir varškę. Tada įmaišykite grietinėlę, o pabaigai – baltymus. Supilkite mišinį į formą ir palikite šaltoje vietoje mažiausiai 3 valandoms prieš patiekdami. Citrinų putėsių tortą papuoškite nuluptais ir griežinėliais supjaustytais kiviais. (Kivius galima pakeisti kitais vaisiais pagal metų laiką.)
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Advento kepiniai
Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.