Sudedamosios dalys
Mėlynių ir sūrio pyrago ledai
2 lakštai želatinos
500 ml nenugriebto pieno
115 g "panevėžio +" cukraus
12 g "Dansukker" šviesaus sirupo
200 ml crème fraîche
165 g mėlynių
Avižinių dribsnių sausainiai
90 g paprastų miltų
15 g avižinių dribsnių košės
2 g sodos
60 g sviesto
95 g "Panevėžio +" cukraus
1 didelis kiaušinis
3 ml baltojo vyno acto
Papuošimas
50 g ištirpinto baltojo šokolado
Gaminimo eiga
Mėlynių ir sūrio ledai
Galima ruošti likus vienai ar kelioms dienoms iki ledų patiekimo.
Želatiną maždaug 15 minučių pamirkykite šaltame vandenyje.
Pieną, cukraus pudrą ir gliukozės sirupą supilkite į puodą ir pašildykite iki maždaug 80 °C temperatūros. Išimkite želatiną iš vandens ir įmaišykite ją į pieno mišinį. Nuimkite puodą nuo ugnies.
Pasverkite mėlynes ir įmaišykite į puode esantį mišinį su kremu. Naudodami ledų gaminimo aparatą pagaminkite reikiamos konsistencijos ledus.
Ledus užšaldykite skardoje maždaug 3 valandoms arba per naktį. Kai ledai užšals, išpjaukite 10 apvalių maždaug 2-3 cm storio diskelių.
Avižinių dribsnių sausainiai
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Į dubenį suberkite miltus, avižų košę ir sodą. Palikite nuošalyje.
Sviestą ir cukrų išsukite iki purumo, įmuškite kiaušinius ir išplakite iki vientisos masės. Sudėkite sausus ingredientus į sviesto ir kiaušinių masę ir išmaišykite. Įpilkite acto. Dėkite tešlą į šaldytuvą maždaug valandai, kad ji šiek tiek sustingtų.
Paruoškite kepimo skardą su kepimo popieriumi. Padalykite tešlą į 20 rutuliukų. Dėkite rutuliukus ant padėklo, palikdami tarp jų pakankamai vietos. Tada kepkite juos orkaitės viduryje apie 8 minutes, kol sausainiai taps auksinės spalvos.
Deserto paruošimas
Ištirpinkite baltąjį šokoladą ir atidėkite į šalį. Išskleiskite 10 sausainių ir ant kiekvieno sausainio uždėkite po ledų diskelį. Ant ledų viršaus uždėkite sausainį, tarsi mėsainį bandelėje. Sausainius apipilkite baltuoju šokoladu ir palikite sustingti.
Patiekimas
Patiekite lėkštėje arba suvyniotus į kepimo popierių mėsainio maišelio formos.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kepiniai
Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!


Produktų asortimentas
Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba
Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.