Sudedamosios dalys
50 g mielių
1200 ml drungno vandens
300 g „Dansukker“ cukraus „Farino“
1 valg. šaukšt. druskos
150 ml grikių dribsnių
900 ml sijotų rugių miltų
apie 1600 ml kvietinių miltų
Gaminimo eiga
Susmulkinkite mieles dideliame inde. Įpilkite vandenį ir maišykite, kol mielės ištirps. Sudėkite cukrų „Fariną“, druską ir grikių dribsnius. Tada po truputį įmaišykite sijotus ruginius miltus, tada kvietinius miltus, kol tešla atšoks nuo indo kraštų. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti 20 minučių. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir minkykite, kol bus elastinga. Padalykite tešlą į keturias vienodo storio dalis ir suformuokite iš jų pailgus kepalus. Sudėkite kepalus į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Iš kepimo popieriaus iškirpkite juosteles ir padėkite jas tarp kepalų, kad šie nesuliptų. Palikite kilti 20–30 minučių. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 200 °C temperatūroje apie 40 minučių.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.