Sudedamosios dalys
50 g sviesto (kambario temperatūros)
250 ml pieno
40 g „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
420 g miltų
3 g druskos
10 g kepimo miltelių
1 variantas
70–80 g tarkuoto sūrio
1–2 g raudonėlio
2 variantas
70–80 g parmezano
15 g raudonojo pesto padažo
Gaminimo eiga
Lazdelių tešlą paruoškite namuose ir pasiimkite į iškylą. Visus lazdelėms skirtus komponentus sumaišykite dubenyje. Minkykite, kol neliks gumulėlių.
Jeigu norisi, pagardinkite tešlą sūriu su raudonėliu ar pesto padažu. Vėl gerai išminkykite. Jeigu tešla pernelyg lipni, įberkite dar šiek tiek miltų.
Nepamirškite tešlos pasiimti į iškylą. Tešlą padalykite į 16 dalių ir voliodami tarp rankų suformuokite pailgas lazdeles. Tada jas susukite ir kepkite lauko kepsninėje.
Jeigu kepsite orkaitėje, įkaitinkite ją iki 200 °C temperatūros, įjunkite ventiliatoriaus režimą. Lazdeles sudėkite ant vidurinės orkaitės lentynos ir kepkite maždaug 10–15 minučių.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.