Ekleras su pistacijų kremu ir šokoladu

Tai nuostabaus skonio eklerai, pripildyti pistacijų įdaru ir apdengti šokoladinės panna cottos glajumi.

8 porcijos

maždaug 1,5 valandos

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Šokoladinė panna cotta
20g tamsaus šokolado
20g pieniško šokolado
150ml plakamosios grietinėlės
20g „DanSukker“ marmeladų cukraus

Eklerai
65g pieno
65g vandens
65g sviesto
15g „Panevėžio +“ cukraus
3g druskos
60g kvietinių miltų
2 kiaušiniai

Pistacijų kremas
75g maskarponės
100ml plakamosios grietinėlės
15g „DanSukker“ cukraus miltelių
25g pistacijų kremo

Papuošimui 
Kapotų pistacijų

Gaminimo eiga

Pasigaminkite šokoladinę panna cotta dieną prieš. Susmulkinkite juodąjį ir pienišką šokoladą. Grietinėlę užvirinkite ir nukelkite nuo kaitros. Dėkite šokoladą ir maišykite iki vientisos masės. Įdėkite marmeladų cukrų ir užirus virkite 30 sekundžių. Supilkite į dubenį, apdenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve per naktį.

Įkaitinkite orkaitę iki 150°C, nustatykite kepimą iš viršaus ir apačios.

Supilkite pieną, vandenį, sviestą, cukrų ir druską į mažą puodą ir virkite kol visas sviestas ištirps.

Sudėkite miltus ir maišykite kol gausis tešla. Įmuškite kiaušinius ir maišykite kol gausite vientisą, švelnios išvaizdos tešlą.

Sudėkite tešlą į konditerinį švirkštą ir suformuokite eklerus, kurie būtų maždaug 10cm ilgio ir 2cm pločio. Visą tai darykite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi.

Kepkite orkaitėje 30-33 minutes. Neatidarinėkite orkaites kol kepa eklerai. Išimkite ir leiskite pilnai atvėsti. Tuo metu pagaminkite pistacijų kremą.

Suplakite maskarponę, grietinėlę ir cukraus miltelius, plakite iki standžios masės. Atsargiai sudėkite pistacijų kremą ir maišykite tik tiek, kad kremas išsimaišytų. Sudėkite į konditerinį švirkštą su siauru antgaliu.

Sumaišykite šokoladinę panną cottą iki puraus kremo ir sudėkite į konditerinį švirkštą su žiedlapių formos antgaliu. 

Padarykite mažą skylutę į kiekvieną eklerą ir pripildykite pistacijų kremu. Ant eklerų viršaus formuokite į banguotą kelią panašų glaistą (naudokite paruoštą panna cotta) ir papuoškite pistacijomis. Laikykite šaldytuve, rekomenduojama suvartoti tą pačią dieną.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kalėdų kepiniai su meile

Kalėdų kepiniai su meile

Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.

Meduolinis šiltnamis

Imbieriniai sausainiai

Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Šokoladinių sausainių paruoštukas stiklainėlyje

Dovanų idėjos

Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių. 

Pasakų šokoladinis tortas

Kalėdų kepiniai

Atėjo kalėdinių kepinių metas. Siūlome nustebinti savo artimuosius.

Žiemos pasaka

Kalėdiniai gėrimai

Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.