Ekleras su pistacijų kremu ir šokoladu

Tai nuostabaus skonio eklerai, pripildyti pistacijų įdaru ir apdengti šokoladinės panna cottos glajumi.

8 porcijos

PT1H

maždaug 1,5 valandos

Įvertinimas (0 vnt)

Įvertinkite receptą

Sudedamosios dalys

Šokoladinė panna cotta
20g tamsaus šokolado
20g pieniško šokolado
150ml plakamosios grietinėlės
20g „DanSukker“ marmeladų cukraus

Eklerai
65g pieno
65g vandens
65g sviesto
15g „Panevėžio +“ cukraus
3g druskos
60g kvietinių miltų
2 kiaušiniai

Pistacijų kremas
75g maskarponės
100ml plakamosios grietinėlės
15g „DanSukker“ cukraus miltelių
25g pistacijų kremo

Papuošimui 
Kapotų pistacijų

Gaminimo eiga

Pasigaminkite šokoladinę panna cotta dieną prieš. Susmulkinkite juodąjį ir pienišką šokoladą. Grietinėlę užvirinkite ir nukelkite nuo kaitros. Dėkite šokoladą ir maišykite iki vientisos masės. Įdėkite marmeladų cukrų ir užirus virkite 30 sekundžių. Supilkite į dubenį, apdenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve per naktį.

Įkaitinkite orkaitę iki 150°C, nustatykite kepimą iš viršaus ir apačios.

Supilkite pieną, vandenį, sviestą, cukrų ir druską į mažą puodą ir virkite kol visas sviestas ištirps.

Sudėkite miltus ir maišykite kol gausis tešla. Įmuškite kiaušinius ir maišykite kol gausite vientisą, švelnios išvaizdos tešlą.

Sudėkite tešlą į konditerinį švirkštą ir suformuokite eklerus, kurie būtų maždaug 10cm ilgio ir 2cm pločio. Visą tai darykite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi.

Kepkite orkaitėje 30-33 minutes. Neatidarinėkite orkaites kol kepa eklerai. Išimkite ir leiskite pilnai atvėsti. Tuo metu pagaminkite pistacijų kremą.

Suplakite maskarponę, grietinėlę ir cukraus miltelius, plakite iki standžios masės. Atsargiai sudėkite pistacijų kremą ir maišykite tik tiek, kad kremas išsimaišytų. Sudėkite į konditerinį švirkštą su siauru antgaliu.

Sumaišykite šokoladinę panną cottą iki puraus kremo ir sudėkite į konditerinį švirkštą su žiedlapių formos antgaliu. 

Padarykite mažą skylutę į kiekvieną eklerą ir pripildykite pistacijų kremu. Ant eklerų viršaus formuokite į banguotą kelią panašų glaistą (naudokite paruoštą panna cotta) ir papuoškite pistacijomis. Laikykite šaldytuve, rekomenduojama suvartoti tą pačią dieną.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Šokoladinis pyragas su itališku morengu

Kepiniai

Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Šventės

Šventės

Čia rasite naminių klasikinių įvairioms metų šventėms tinkamų patiekalų receptų. 

Produktų asortimentas

Produktų asortimentas

Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba

Tvarus auginimas ir gamyba

Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.