Sudedamosios dalys
25 g mielių
400 ml vandens
50 g alyvuogių aliejaus
60 g „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
480–510 g miltų
2 g druskos
Papuošimas
1 kriaušė
2 figos
2 rozmarino šakelės
alyvuogių aliejaus
„Dansukker“ šviesiojo sirupo
druskos dribsnių
Gaminimo eiga
Į dubenį susmulkinkite mieles, įpilkite vandens ir maišykite, kol ištirps. Supilkite aliejų ir sirupą, suberkite beveik visus miltus. Maždaug 5 minutes minkykite tešlą.
Įberkite druskos. Prireikus įberkite dar miltų ir tešlą minkykite dar 5 minutes. Tešla turi būti skystoka.
Maždaug 25 cm pločio ir 30 cm ilgio kepimo indą ištepkite alyvuogių aliejumi. Sudėkite tešlą. Viršų patepkite aliejumi ir lengvai įspauskite rankomis. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 1,5–2 valandoms. Kuo ilgiau kildysite tešlą, tuo puresnė ir gardesnė bus fokačija.
Nustatę ventiliatoriaus režimą, įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
Riekelėmis supjaustykite kriaušę. Figas perpjaukite perpus. Aliejumi pasitepkite pirštus ir kepale įspauskite įdubimus. Papuoškite kriaušėmis, figomis ir rozmarinais. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir sirupu, pabarstykite druskos dribsniais.
Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 20–25 minutes.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.