Gardus kardamono biskvitas

Gardus kardamono biskvitas yra nepaprastai skanūs ir traškūs. Be to, šie sausainiai puikiai dera prie šaldyto jogurto ar vanilinių ledų. Čia mes siūlome ypatingą dribsnių sausainių su kardamonu ir citrusinių vaisių salotomis šventinį receptą.

8 porcijos

PT1H

1,5 val. + 3 val. šaldiklyje

Įvertinimas (21 vnt)

Įvertinkite receptą

Sudedamosios dalys

Šaldytas jogurtas
600 ml natūralaus jogurto (10 % riebumo)
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Žaliųjų citrinų sirupas
2 žaliųjų citrinų sultys (apie 3 šaukštai)
3 šaukštai „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

Kardamono biskvitas
50 g sviesto
6 šaukštai „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
4 šaukštai miltų
1 šaukštelis malto kardamono

Citrusinių vaisių salotos
2 greipfrutai
2 apelsinai
2 raudonieji apelsinai

Papuošimui
1 granatas
Mėtų

Gaminimo eiga

Pradėkite nuo šaldyto jogurto. Visus ingredientus sumaišykite, kol tešloje neliks gumuliukų, ir supilkite į formą. Palaikykite šaldiklyje ne trumpiau kaip 3 val.

Paruoškite žaliųjų citrinų sirupą: užvirkite citrinų sultis su cukrumi „Panevėžio Plius“. Virinkite tol, kol cukrus ištirps ir sirupas šiek tiek sutirštės. Palikite atvėsti.

Tuo tarpu paruoškite kardamono biskvitą. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C.

Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą. Suberkite nerafinuotą cukranendrių cukrų ir išmaišykite. Į prikaistuvį suberkite miltus ir kardamoną. Maišykite, kol neliks gumulėlių.

Palaukite, kol atšals ir iš tešlos bus galima suformuoti kamuoliukus.

Suvoliokite 16 mažų kamuoliukų, iš kurių vėliau suformuosite kriaukleles, arba 8 didelius, iš kurių galėsite suformuoti krepšelius. Kamuoliukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kamuoliukus kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 8–10 min. Išėmę iš orkaitės palaukite 1 min., tada kamuoliukus peiliu švelniai nukrapštykite nuo popieriaus. Kamuoliukus suplokite į paplotėlius. Didesnius kamuoliukus galite suploti stiklinės dugnu. Palikite atvėsti.

Prieš patiekdami nulupkite ir supjaustykite vaisius ir išdėliokite 8 lėkštėse. Į kiekvieną lėkštę įdėkite kardamono biskvito paplotėlį, ant jo – šaukštą šaldyto jogurto.

Vaisius ir jogurtą užpilkite žaliųjų citrinų sirupu. Kiekvienoje lėkštėje išdėliokite obuolių griežinėlius. Papuoškite mėtomis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Šokoladinis pyragas su itališku morengu

Kepiniai

Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Šventės

Šventės

Čia rasite naminių klasikinių įvairioms metų šventėms tinkamų patiekalų receptų. 

Produktų asortimentas

Produktų asortimentas

Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba

Tvarus auginimas ir gamyba

Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.