Gazuotas rabarbarų gėrimas

Naminis gazuotas gėrimas su švediškos vasaros skoniu. Tikra prabanga!

2 buteliukai

30 min. + 2 savaitės

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

1 kg rabarbarų
1 citrina, geriausia – ekologiška
500 g „Panevėžio +“ cukrus
3 l vandens
45 g obuolių sidro acto

Gaminimo eiga

Rabarbarus nuplaukite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Citrinas nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite jas į didelį dubenį.

Į dubenį supilkite cukrų, vandenį ir obuolių actą ir maišykite, kol cukrus ištirps. Supilkite mišinį ant rabarbarų ir citrinų.

Palikite patalpoje 3 dienas. Uždenkite rankšluosčiu ir dangčiu. Pamaišykite bent kartą per dieną.

Perkoškite ir supilkite į šiltus, sterilizuotus stiklinius butelius. Užsukite butelius dangteliais ir palikite 1–2 dienas kambario temperatūroje, kol rabarbarų limonadas taps gazuotas. Nelaikykite butelių per šiltoje vietoje, nes gali atsirasti pelėsis. Tada bent savaitę laikykite butelius šaldytuve.

Gaminant rabarbarų limonadą svarbu laikytis higienos.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.

Uogienės ir sausainių ledai

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Vasaros uogos kepiniams

Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos. Štai keletas marinuotų gėrybių receptų.

Slyvų pyragas

Slyvos

Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!

Vaisiai ir uogos butelyje

Vaisiai ir uogos butelyje

Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.