Sudedamosios dalys
150 ml pieno arba grietinėlės
400 ml „Dansukker“ drėgnojo cukraus „Farinas“
150 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 šaukštelis malto imbiero
1 šaukštelis malto cinamono
2 1/2 šaukštelio sodos
1 šaukštas vandens
1,1 l miltų
Gaminimo eiga
Sumaišykite pieną arba grietinėlę, cukrų „Farinas“, šviesųjį cukraus sirupą ir prieskonius. Vandenyje ištirpinkite sodą ir pamažu supilkite į mišinį. Supilkite miltus ir minkykite, kol tešla taps vientisa. Palikite tešlą per naktį pastovėti.
Padalykite tešlą į keturias dalis. Kiekvieną tešlos dalį paskirstykite į 10 didesnių gabalėlių meškiuko kūnui, 10 kiek mažesnių gabalėlių galvai, iš viso 40 gabalėlių kojoms ir rankoms bei 20 mažų gabalėlių akims. Letenas suformuokite kaip pagaliukus, o kitas dalis – kaip rutuliukus. Sudėliokite meškiukus ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo padėklų. Kepkite apie 15 minučių vidurinėje orkaitės lentynėlėje 200 ℃ temperatūroje. Vos ištraukę meškiukus iš orkaitės, į kiekvieną jų įsmeikite po kokteilių pagaliuką. Baigę padėkite ant grotelių ataušti. Papuoškite baltu glajumi.
Iš šios tešlos galima kepti ir įprastus apvalius sumuštinio tipo imbierinius sausainius.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.