Sudedamosios dalys
100 ml kepimo aliejaus
120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
70 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
3 kiaušiniai
420 g kvietinių miltų
1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai maltų imbierų
¾ valgomojo šaukšto malto cinamono
1 arbatinis šaukštelis maltų gvazdikėlių
¼ arbatinio šaukštelio maltų muskatų arba 4 šaukštai meduolių prieskonių
Gaminimo eiga
Sumaišykite aliejų, cukraus miltelius, cukrų ir kiaušinius dubenyje. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, imbierus, cinamoną, gvazdikėlius ir muskatus. Visus sausus produktus įmaišykite į kiaušinių mišinį. Padalykite tešlą perpus ir iškočiokite į pailgus ritinėlius. Padėkite ritinėlius ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir šiek tiek suplokite. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 175 °C 20 minučių. Tada išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti maždaug 10 minučių. Supjaustykite tešlą įstrižai 2 cm storio riekelėmis. Sudėkite jas atgal į kepimo skardą ir kepkite dar 5–7 minutes. Išjunkite orkaitę ir leiskite sausainiams džiūti apie 2 valandas.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.