Imbieriniai meduoliai

Sultingiausi ir pikantiškiausi meduoliai per šias Kalėdas. Dėkite į lėkštę ir leiskite svečiams patiems išardyti duoną. Išnykstantis gėris!

maždaug 12 porcijų

maždaug 2 valandos + 40 minučių orkaitėje

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Tešla
25 g mielių
200 ml pieno
75 g kambario temperatūros sviesto
70 g "Dansukker šviesaus" sirupo
3 g šviežiai sutrinto kardamono
360-420 g paprastų miltų

Įdaras
100 g kambario temperatūros sviesto
85 g "Dansukker" granuliuoto Demeraros cukraus
6 g malto cinamono
3 g maltų gvazdikėlių
3 g malto kardamono
3 g malto imbiero

Glazūra
1 kiaušinis

Gaminimo eiga

Į dubenį suberkite mieles. Pieną pašildykite iki drungno, supilkite ant mielių ir išmaišykite. Įmaišykite sviestą, baltąjį sirupą ir kardamoną. Po truputį berkite miltus, kol tešla nebelips prie dubens sienelių. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite tešlą pakilti apie 1 valandą.

Paruoškite įdarą. Sviestą, rudąjį cukrų ir prieskonius išsukite iki kreminės masės. Ištepkite riebalais 30 cm kepimo formą.

Išverskite tešlą ant lengvai miltais pabarstytos lentos. Tešlą iškočiokite į maždaug 0,5 cm storio stačiakampį. Įdarą tolygiai paskirstykite ant tešlos. Padalykite tešlą į 20 stačiakampių, perpjaudami ją išilgai į 4 vienodo pločio juostas ir skersai į 5 vienodo pločio juostas. Sudėkite gabalėlius vieną šalia kito į kepimo formą ir palikite 45 minutes pakilti po rankšluosčiu.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
Aptepkite meduolius plaktu kiaušiniu. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 35-40 minučių. Stebėkite meduolius, kad jie nesudegtų. Jei ims per daug ruduoti, uždenkite juos kepimo folija.

Palikite meduolius atvėsti skardoje.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Meduolinis šiltnamis

Imbieriniai sausainiai

Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Kalėdinis pyragas su apelsinais ir migdolais

Advento kepiniai

Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.

Citrinų ir imbiero uogienė

Dovanų idėjos

Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių. 

Pasakų šokoladinis tortas

Kalėdų kepiniai

Atėjo kalėdinių kepinių metas. Siūlome nustebinti savo artimuosius.

Žiemos pasaka

Kalėdiniai gėrimai

Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.