Sudedamosios dalys
Tešla
25 g mielių
200 ml pieno
75 g kambario temperatūros sviesto
70 g "Dansukker šviesaus" sirupo
3 g šviežiai sutrinto kardamono
360-420 g paprastų miltų
Įdaras
100 g kambario temperatūros sviesto
85 g "Dansukker" granuliuoto Demeraros cukraus
6 g malto cinamono
3 g maltų gvazdikėlių
3 g malto kardamono
3 g malto imbiero
Glazūra
1 kiaušinis
Gaminimo eiga
Į dubenį suberkite mieles. Pieną pašildykite iki drungno, supilkite ant mielių ir išmaišykite. Įmaišykite sviestą, baltąjį sirupą ir kardamoną. Po truputį berkite miltus, kol tešla nebelips prie dubens sienelių. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite tešlą pakilti apie 1 valandą.
Paruoškite įdarą. Sviestą, rudąjį cukrų ir prieskonius išsukite iki kreminės masės. Ištepkite riebalais 30 cm kepimo formą.
Išverskite tešlą ant lengvai miltais pabarstytos lentos. Tešlą iškočiokite į maždaug 0,5 cm storio stačiakampį. Įdarą tolygiai paskirstykite ant tešlos. Padalykite tešlą į 20 stačiakampių, perpjaudami ją išilgai į 4 vienodo pločio juostas ir skersai į 5 vienodo pločio juostas. Sudėkite gabalėlius vieną šalia kito į kepimo formą ir palikite 45 minutes pakilti po rankšluosčiu.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
Aptepkite meduolius plaktu kiaušiniu. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 35-40 minučių. Stebėkite meduolius, kad jie nesudegtų. Jei ims per daug ruduoti, uždenkite juos kepimo folija.
Palikite meduolius atvėsti skardoje.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kepiniai
Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!


Produktų asortimentas
Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba
Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.