Sudedamosios dalys
Imbierinė tešla
200 g sviesto
200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
280 g „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
1 kiaušinis
1,5 šaukštelio sodos
2 šaukšteliai maltų gvazdikėlių
1 šaukštelis malto imbiero
1 šaukštelis malto cinamono
apie 480 g paprastų miltų
Lipdymo medžiaga
270 g ištirpinto „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
Glajus papuošti
1 kiaušinio baltymas
2 ml acto
240 g „Dansukker“ cukraus miltelių
Gaminimo eiga
Ištirpinkite sviestą, cukrų ir auksaspalvį sirupą. Maišykite, kol atvės.
Įmaišykite kiaušinio baltymą, nedideliame vandens kiekyje ištirpintą sodą ir prieskonius.
Suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Palikite pastovėti per naktį.
Ištraukite tešlą iš šaldytuvo ir leiskite jai truputį sušilti prieš kočiodami.
Kočiokite tešlą ant kepimo popieriaus, kol bus maždaug 3 mm storio. Išpjaukite norimą formą ir pašalinkite nereikalingą tešlą.
Parisiųsti žibinto šabloną »
Parisiųsti namelio šabloną »
Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 5–7 min. 175 °C įkaitintoje orkaitėje. Jei reikia, ištiesinkite kraštus ir leiskite atvėsti.
Prikaistuvyje ištirpintu cukrumi sulipdykite žibintus (nedidelius namelius). Saugokitės, kad nenusidegintumėte. Palikite sustingti.
Kol sulipdyti žibintai stingsta, paruoškite glajų. Elektriniu plaktuvu plakite visas glajaus sudedamąsias dalis, kol gausite tirštą masę. Supilkite į konditerinį maišelį ir papuoškite sausainius.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kepiniai
Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!


Produktų asortimentas
Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba
Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.