Sudedamosios dalys
Obuolių uogienė
3 obuoliai (apie 300 g)
60 ml citrinų sulčių
1/2 citrinos (pageidautina – ekologiškos) žievelės
95 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
Irisiniai sausainiai
200 g sviesto (kambario temperatūros)
170 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
40 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
240 g miltų
10 g kepimo miltelių
Papuošimas
kapoti migdolai
6 g kardamono
Gaminimo eiga
Iš vakaro paruoškite uogienę. Nulupkite obuolius ir išpjaukite šerdis. Supjaustykite ir sudėkite į prikaistuvį. Supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų uogienėms ir citrinų žieveles. Virkite 10 minučių. Supilkite į karštą, visiškai švarų stiklainiuką ir padėkite šaltai.
Įjungę ventiliatoriaus režimą, orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros.
Sviestą išplakite su cukranendrių cukrumi ir sirupu. Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Atsargiai įmaišykite į sviesto ir cukraus masę. Minkykite, kol neliks gumulėlių.
Tešlą padalykite į 4 dalis ir suvoliokite į pailgus ritinėlius. Sudėkite į dvi kepimo popieriumi išklotas skardas. Pailgus ritinėlius šiek tiek suplokite. Per vidurį suformuokite įdubimą. Į jį įkrėskite obuolių uogienės.
Tada kraštus užspauskite, kad uogienės įdaras liktų viduje. Šiek tiek spustelėkite delnu, kad paviršius būtų lygesnis, tada paspaudykite šakute. Pabarstykite smulkintais riešutais ir kardamonu.
Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 10 minučių. Palaukite, kol šiek tiek pravės, tada supjaustykite gabalėliais. Sausainius reikia suvalgyti per 1–2 dienas. Sausainiai su obuolių uogiene greitai suminkštėja.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kepiniai
Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!


Produktų asortimentas
Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba
Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.