Sudedamosios dalys
Pavlova
4 kiaušinių baltymai
210 g „Dansukker“ cukraus miltelių
5 g vanilinio cukraus
8 g kukurūzų miltų
5 ml obuolių sidro acto
Irisinis padažas su bruknėmis
95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
100 ml riebios grietinėlės
75 g bruknių
Papuošimas
Plakamosios grietinėlės
Bruknių
Rozmarino šakelių
Gaminimo eiga
1. Orkaitę įkaitinkite iki 125 °C. Šluotele iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Toliau plakdami suberkite pusę cukraus. Po 5 minučių suberkite likusį cukrų ir vanilinį cukrų ir plakite dar 5 minutes. Atsargiai įmaišykite kukurūzų miltus ir supilkite actą.
2. Ant kepimo formoje iškloto popieriaus nubraižykite penkis skirtingų dydžių apskritimus (pvz., 14, 12, 10, 9 ir 7 cm skersmens). Mažiausius apskritimus nubraižykite ant vieno lakšto, likusius du – ant kito. Ant kiekvieno lakšto užkrėskite tešlos ir ją tolygiai paskirstykite. Kepkite apie 90 min., priklausomai nuo apskritimų dydžių. Mažesniąsias pavlovas išimkite 10–15 min. anksčiau negu didesniąsias. Jų vidus turėtų būti tąsus. Išjunkite orkaitę ir palikite abi skardas joje.
3. Tuo tarpu paruoškite irisinį padažą su bruknėmis: prikaistuvyje sumaišykite cukranendrių cukrų ir sirupą. Pavirkite apie 2 minutes, kol masė pradės karamelizuotis arba tirštėti.
4. Pamažu pildami grietinėlę toliau kaitinkite dar 4 minutes. Suberkite bruknes ir išmaišykite. Palaukite, kol atvės, tada padėkite į šaldytuvą.
5. Iš pavlovų suformuokite Kalėdų eglutę. Išplakite grietinėlę. Ant serviravimo lėkštės padėkite didžiausią pavlovą, užtepkite šiek tiek grietinėlės ir užpilkite irisinio padažo.
6. Tada uždėkite antrą pagal dydį pavlovą, vėl užtepkite grietinėlės ir užpilkite padažo. Kai sudėsite visas pavlovas, viršuje esančią mažiausią papuoškite grietinėle. Pašlakstykite irisų padažu, dar papuoškite bruknėmis ir rozmarino šakelėmis. Tiekite nedelsdami.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.