Sudedamosios dalys
120g kambario temperatūros sviesto
190g „DanSukker“ šviesaus Muscovado cukraus
3g vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
100g jogurto
1 apelsino žievelė
40g apelsinų sulčių
150g kvietinių miltų
150g susmulkintų migdolų
10g kepimo miltelių
3g druskos
60g geltonų razinų
60g cukruotų apelsino žievelių
Papuošimui
Migdolų drožlės
„DanSukker“ cukraus miltelių
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 175°C – nustatykite kepimo funkciją, kad kaitintų iš viršaus ir apačios.
Sumaišykite iki purios masės sviestą, Muscovado cukrų ir vanilinį cukrų. Įmuškite vieną kiaušinį ir išmaišykite, įdėkite jogurtą, apelsinų žievelę ir apelsinų sultis.
Sumaišykite kvietinius miltus su migdolų miltais, kepimo milteliais ir druska ir įmaišykite į tešlą. Maišykite kol tešla taps puri. Įmaišykite razinas ir cukruotas apelsinų žieveles.
Ištepkite aliejumi maždaug 20 cm skersmens formą ir jos dugną pabarstykite migdolų dribsniais. Supilkite tešlą į kepimo formą, o pyrago viršų pabarstykite migdolų dribsniais.
Kepkite apatinėje dalyje orkaitės 50-55 minutes. Ar pyragas iškepęs patikrinkite su mediniu pagaliuku, įsmeigus ir ištraukus į pyragą ant jo neturėtų būti tešlos likučių. Prieš išimdami iš formos leiskite pilnai atvėsti.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Advento kepiniai
Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.