Sudedamosios dalys
150 g sviesto
75 g juodojo arba pieninio šokolado
280 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
3 kiaušiniai
135 g miltų
25 g kakavos miltelių
2 žiupsneliai druskos
Papuošimas
mėtiniai ledinukai
glajus
plakamoji grietinėlė
pabarstukai
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C. Įjunkite kaitinimą iš viršaus ir apačios.
Riebalais ištepkite pailgą (maždaug 36 cm ilgio ir 13 cm pločio) kepimo formą.
Ištirpinkite sviestą. Tada sudėkite sukapotą šokoladą. Maišykite, kol neliks gumulėlių. Suberkite cukrų ir gerai išmaišykite šaukštu. Toliau maišydami po vieną įmuškite kiaušinius.
Dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius ir druską. Įmaišykite į šokolado masę. Viską supilkite į kepimo indą ir kepkite vidurinėje orkaitės dalyje 10–12 minučių. Palikite visiškai atvėsti.
Pyragą supjaustykite trikampiais, primenančiais kalėdines eglutes. Kiekvieną eglutę papuoškite mėtiniais ledinukais, glajumi, grietinėle ir pabarstukais.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Advento kepiniai
Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.