Sudedamosios dalys
Keksiukai
100 g sviesto
100 ml pieno
120 g paprastų miltų
20 g kakavos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
35 g susmulkinto tamsaus arba šviesaus šokolado
3 kiaušiniai
170 g „Dansukker“ Panevėžio+ cukraus
Glaistui
75 g kambario temperatūros sviesto
300 g „Dansukker“ cukraus pudros
1 šaukštelis vanilinio cukraus
100 g kreminio sūrio
žalios spalvos maistinių dažų
bei kelis lašus pipirmėčių aliejaus
Dekoracijoms
pabarstukų
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitės viršų ir apačią iki 175°C.
Ištirpinkite sviestą ir supilkite pieną. Palikite pastovėti.
Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, druską ir susmulkintą šokoladą.
Kiaušinius ir cukrų išplakite iki purios masės. Lėtai sumaišykite miltų mišinį ir po to supilkite sviesto ir pieno mišinį. Išplakite iki vientisos tešlos.
Keksiukų formeles pripildykite 2/3 tešlos ir kepkite orkaitės centre apie 20 min. Leiskite visiškai atvėsti kambario temperatūroje.
Sviestą, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų išplakite iki kreminės masės. Įmaišykite kreminį sūrį ir įlašinkite kelis lašus maistinių dažų ir pipirmėčių aliejaus pagal skonį. Pripildykite glaisto maišelį glaistu. Laikykite šaldytuve ir prieš patiekdami papuoškite keksiukus paruoštu glaistu.
Papuoškite pabarstukais.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.