Kalėdų žvaigždė

Drėgna Kalėdų žvaigždė iš kvietinės tešlos su juodojo šokolado, apelsinų, cukranendrių cukraus ir cinamono įdaru. Smagu gaminti, gardu valgyti.

15–20 gabalėlių

maždaug 2 val.

Įvertinimas (4 vnt)

Sudedamosios dalys

Tešla
25 g mielių
150 ml pieno (kambario temperatūros)
150 ml natūralaus jogurto (3 % riebumo)
100 g sviesto (kambario temperatūros) 
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
6 g malto kardamono
1 kiaušinis
480–540 g miltų
2 g druskos

Įdaras
80 g juodojo šokolado
125 g sviesto (kambario temperatūros) 
70 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
9 g malto cinamono
1 apelsino žievelė
45 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
3 g kukurūzų krakmolo

Glajus
1 kiaušinis + vandens + 1 žiupsnelis druskos
„Dansukker“ cukraus miltelių

Gaminimo eiga

Dubenyje sutrupinkite mieles, supilkite pieną. Maišykite, kol mielės ištirps.

Sudėkite jogurtą ir sviestą. Supilkite sirupą, įmuškite kiaušinį, suberkite kardamoną. Išmaišykite. Suberkite beveik visus miltus ir minkykite, kol tešla taps lygi ir ims žvilgėti. Suberkite druską. Prireikus įberkite dar miltų. Minkykite, kol nebelips prie dubens šonų.

Uždenkite rankšluostėliu ir palikite 20–30 minučių.

Tuo tarpu paruoškite įdarą. Susmulkintą šokoladą ir likusius produktus sudėkite į maisto smulkintuvą.

Išminkykite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Padalykite tešlą į keturias dalis. Visas dalis iškočiokite į maždaug 25 cm skersmens vienodus apskritimus. Visus juos sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Pirmą apskritimą patepkite įdaru. Jo turi pakakti ir kitiems apskritimams bei tešlai. Ant įdaro dėkite antrą apskritimą ir vėl tepkite įdaro sluoksnį. Tęskite, kol galiausiai uždėto paskutinio apskritimo įdaru nebetepkite.

Maždaug per 2 cm nuo centro įpjaukite 16 griovelių. Juosteles susukite ir suporuokite po dvi suspausdami galiukus kartu. Iš likusios tešlos suformuokite bandeles.

Uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite 45 minutėms, kad iškiltų. Orkaitę įkaitinkite iki 225 °C temperatūros (kaitinimą įjunkite iš viršaus ir apačios).

Žvaigždę ištepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite cukraus milteliais. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 15–20 minučių. Padėkite ant grotelių atvėsti.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Meduolinis šiltnamis

Imbieriniai sausainiai

Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Kalėdinis pyragas su apelsinais ir migdolais

Advento kepiniai

Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.

Citrinų ir imbiero uogienė

Dovanų idėjos

Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių. 

Pasakų šokoladinis tortas

Kalėdų kepiniai

Atėjo kalėdinių kepinių metas. Siūlome nustebinti savo artimuosius.

Žiemos pasaka

Kalėdiniai gėrimai

Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.