Sudedamosios dalys
25g saulėgrąžų sėklų
2 žiupsneliai druskos
190g „DanSukker“ šviesaus muscovado cukraus
280g „DanSukker“ šviesaus sirupo
200ml plakamosios grietinėlės
30g sviesto
Gaminimo eiga
Saulėgrąžų sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje. Įdėkite druskos ir atidėkite į šalį. Sumaišykite muskovado cukrų, sirupą ir grietinėlę puode storu dugnu. Retkarčiais pamaišydami virkite, kol termometras parodys 124 °C temperatūrą.
Kai karamelė išvirs, sudėkite sviestą ir saulėgrąžas, maišykite, kol sviestas ištirps. Karamelės masę supilkite į puodelį ir padalykite į mažas formeles. Palikite sustingti. Laikykite kambario temperatūroje.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais. Sukūrėme čatnių receptų, kviečiame juos išbandyti!
Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.
Slyvos
Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!
Sūrio pyragas
Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių. Išbandykite mini arba daugiasluosknius sūrio pyragaičius. Visada laimėsite, jei pyragas bus aviečių, karamelės ar citrinų skonio!