Sudedamosios dalys
Pyragas
150 g skrudinto sviesto
5 g smulkinto kardamono
90 g „Dansukker“ cukrus „Farinas“
130 g „Panevėžio +“ cukrus
3 kiaušiniai
150 g miltų
Juodųjų serbentų glajus
100 g maskarponės
100 ml plakamosios grietinėlės
45 g „Dansukker“ cukraus miltelių
2–3 šaukštai juodųjų serbentų sulčių (apie 100–200 ml juodųjų serbentų)
10 ml citrinų sulčių
Papuošimas
juodųjų serbentų cukrus
melisų lapeliai
juodieji serbentai
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
Kepimo popieriumi išklokite 19 cm skersmens reguliuojamos kepimo formos dugną ir šonus.
Keptuvėje pakepinkite sviestą, įmaišykite kardamoną, cukrų „Farinas“ ir „Panevėžio +“ cukrų. Po vieną įmuškite kiaušinius, o pabaigoje maišydami suberkite miltus. Maišykite, kol tešloje neliks gumulėlių.
Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 20–22 minutes. Pyrago vidurys turi būti lipnus. Palikite pyragą atvėsti ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
Paruoškite glajų. Suplakite visus ingredientus, išskyrus juoduosius serbentus ir citrinos sultis.
Sutrinkite juoduosius serbentus virtuviniu kombainu ir pertrinkite juos per smulkų sietelį. Į glajų įmaišykite juodųjų serbentų ir citrinos sulčių. Apvaliu antgaliu ant pyrago užspauskite taškelius glajumi.
Papuoškite juodųjų serbentų cukrumi ir melisa arba šviežiais juodaisiais serbentais.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.