Sudedamosios dalys
Pyragas
150 g skrudinto sviesto
5 g smulkinto kardamono
90 g „Dansukker“ cukrus „Farinas“
130 g „Panevėžio +“ cukrus
3 kiaušiniai
150 g miltų
Juodųjų serbentų glajus
100 g maskarponės
100 ml plakamosios grietinėlės
45 g „Dansukker“ cukraus miltelių
2–3 šaukštai juodųjų serbentų sulčių (apie 100–200 ml juodųjų serbentų)
10 ml citrinų sulčių
Papuošimas
juodųjų serbentų cukrus
melisų lapeliai
juodieji serbentai
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
Kepimo popieriumi išklokite 19 cm skersmens reguliuojamos kepimo formos dugną ir šonus.
Keptuvėje pakepinkite sviestą, įmaišykite kardamoną, cukrų „Farinas“ ir „Panevėžio +“ cukrų. Po vieną įmuškite kiaušinius, o pabaigoje maišydami suberkite miltus. Maišykite, kol tešloje neliks gumulėlių.
Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 20–22 minutes. Pyrago vidurys turi būti lipnus. Palikite pyragą atvėsti ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
Paruoškite glajų. Suplakite visus ingredientus, išskyrus juoduosius serbentus ir citrinos sultis.
Sutrinkite juoduosius serbentus virtuviniu kombainu ir pertrinkite juos per smulkų sietelį. Į glajų įmaišykite juodųjų serbentų ir citrinos sulčių. Apvaliu antgaliu ant pyrago užspauskite taškelius glajumi.
Papuoškite juodųjų serbentų cukrumi ir melisa arba šviežiais juodaisiais serbentais.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis
Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.
Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!
Vasaros uogos kepiniams
Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.
Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos. Štai keletas marinuotų gėrybių receptų.
Slyvos
Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!
Vaisiai ir uogos butelyje
Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.