Sudedamosios dalys
Kardamono pyragas
2 kiaušiniai
110 g "Dansukker" farino cukraus
150 g paprastų miltų
5 g kepimo miltelių
2 g druskos
3 g malto kardamono
6 g malto cinamono
75 ml rapsų aliejaus
75 ml pieno
Romu paskanintos kriaušės
6 nedidelės kriaušės
200 ml vandens
100 ml tamsaus romo
45 g "Dansukker tamsaus" Muscovado cukraus
1 cinamono lazdelė
Glazūra
30 g "Dansukker" cukraus pudros
75 g kreminio sūrio
3 g vanilinio cukraus
Pienas
Aliejus skardoms kepti
Cinamonas papuošimui
Gaminimo eiga
Nulupkite kriaušes ir palikite kotelius. Kriaušes ir likusius ingredientus sudėkite į puodą, uždenkite ir palikite troškintis, kol suminkštės (tai užtruks apie 30 min.). Leiskite kriaušėms atvėsti sirupe.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros, įjungę viršutinį ir apatinį kaitinimo režimą. Ištepkite 6 suflė formeles (arba dideles keksiukų formeles) aliejumi.
Išplakite kiaušinius ir muskovado cukrų, kad gautųsi kreminis, purus mišinys.
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir prieskonius. Sudėkite į kiaušinių ir cukraus mišinį. Galiausiai įmaišykite aliejų ir pieną, kad gautųsi vientisa tešla.
Tešla pripildykite skardas iki dviejų trečdalių. Kepkite orkaitėje 25-30 minučių. Prieš išimdami pyragėlius iš skardų, palikite juos šiek tiek atvėsti.
Patiekimas
Pyrago paviršiuje išpjaukite tokio pat pločio skylę, kaip ir kriaušė. Į duobutę įdėkite kriaušę ir įsitikinkite, kad ji tvirtai laikosi. Suplakite visus glajui skirtus ingredientus, išskyrus pieną. Po truputį įmaišykite pieną, kol glajus taps reikiamos konsistencijos. Jis turi būti skystas, bet kreminis. Šaukštu glazūros aptepkite kriaušę ir pabarstykite cinamonu.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Advento kepiniai
Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.