Sudedamosios dalys
400 ml kvietinių miltų
200 g sviesto arba margarino
50 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 arbatinis šaukšelis. vanilinio cukraus
1 kiaušinio trynys
Glajus
500 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
1 valgomieji šaukštai ištirpinto margarino
1–2 valgomieji šaukštai vandens
raudoni valgomieji dažai
Gaminimo eiga
Sumaišykite visas tešlos sudedamąsias dalis. Palikite tešlą vėsioje vietoje (šaldytuve) maždaug 30 minučių. Iškočiokite tešlą iki 3 mm storio. Supjaustykite sausainius naudodami formelę. Padėkite juos ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite 225 °C orkaitėje apie 10 minučių. Sumaišykite cukraus miltelius, margariną ir vandenį iki vientisos masės. Į dalį glajaus įdėkite truputį raudonų dažų. Papuoškite sausainius glajumi. Palikite išdžiūti ant grotelių.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.