Sudedamosios dalys
150 g sviesto (kambario temperatūros)
210 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
3 kiaušiniai
50 ml grietinėlės
7 ml konjako (nebūtina)
7,5 g kepimo miltelių
maždaug 480 g miltų
1/2 citrinos (ekologiškos) žievelė
Jūsų pasirinkti prieskoniai
2 g kardamono
Kepimui
Kokosų aliejaus
„Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
Gaminimo eiga
1. Sviestą sumaišykite su sirupu, po vieną įmuškite kiaušinius ir plakite, kol masė taps visiškai lygi. Įmaišykite grietinėlę, galite įpilti ir konjako.
2. Suberkite kepimo miltelius ir beveik visus miltus. Maišykite, kol neliks gumulėlių, prireikus įberkite dar miltų. Tešla turi būti skystoka. Šaldytuve ji sutirštės. Suberkite citrinos žievelę, galite įberti ir kardamono.
3. Tešlą maždaug 1 val. palaikykite šaldytuve. Tada ją iškočiokite ant kepimo popieriaus, pabarstyto trupučiu miltų. Naudojant kepimo popierių reikia mažiau miltų, tad kepiniai bus trapesni.
4. Iškočiotą tešlą supjaustykite maždaug 7 cm ilgio ir 2 cm pločio gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį per vidurį įpjaukite ir vieną kepinio galą perkiškite per skylutę.
5. Kepkite kokosų aliejuje maždaug 180 °C temperatūroje po 2 minutes iš abiejų pusių. Kepinius sudėkite ant rankšluostinio popieriaus, kad susigertų riebalų perteklius, tada iš abiejų pusių pabarstykite cukrumi.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.