Sudedamosios dalys
250 g sviesto arba margarino
300 g juodojo šokolado
5 kiaušinių
200 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
50 g kakavos miltelių
125 ml pieno
100 g miltų
10 g kepimo miltelių
20 g vanilinio cukraus
500 g aviečių
Glajui
200 g sviesto arba margarino
300 g šokolado
175 g kakavos
Gaminimo eiga
Prikaistuvyje ant lėtos ugnies ištirpinkite margariną arba sviestą ir šokoladą. Suplakite kiaušinius ir cukrų „Farinas“. Supilkite pieną ir šokolado mišinį. Sumaišykite sausuosius produktus ir sudėkite į gautą masę. Supilkite į negilią kepimo skardą (30 x 40 cm), išklotą riebalais išteptu kepimo popieriumi. Užberkite aviečių. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 175 °C temperatūroje apie 15 minučių. Leiskite ataušti.
Prikaistuvyje ant lėtos ugnies ištirpinkite margariną arba sviestą ir šokoladą. Maišydami suberkite kakavą. Ant pyrago užpilkite glajų. Jei norite, patiekite su truputį plakta grietinėle ir avietėmis.
Vietoj juodojo šokolado galima naudoti pieninį arba baltąjį šokoladą. Tokiu atveju vietoj cukraus „Farinas“ naudokite cukrų „Panevėžio Plius“.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Advento kepiniai
Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.