Sudedamosios dalys
Aviečių tyrė
150 g aviečių
75 g „Dansukker“ uogienių cukraus
Pagrindas
50 g „Dansukker“ rudojo cukraus
150 g migdolų pastos
10 g kiaušinio baltymo
2 g druskos
„Dansukker“ cukraus pudros bandelių masei iškočioti
Įdaras
35 ml vandens
170 g „Dansukker“ granuliuoto cukraus
70 g gliukozės sirupo
100 g kiaušinių baltymų
5–10 g saldymedžio miltelių
Papuošimas
400 g baltojo šokolado
Liofilizuotų aviečių
Gaminimo eiga
Pradėkite nuo aviečių tyrės. Avietes kaitinkite puode, kol pasidarys tyrelė. Išspausdami per sietelį pašalinkite sėklas. Puode sumaišykite aviečių tyrę su uogienių cukrumi. Virkite 4 minutes. Leiskite visiškai atvėsti.
Sumaišykite rudąjį cukrų, migdolų pastą, druską ir kiaušinių baltymus iki vientisos masės. Palikite 15–20 minučių pastovėti šaldytuve.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, įjungę viršutinio ir apatinio kaitinimo režimą. Riebalams atsparų popierių pabarstykite cukraus pudra, iškočiokite maždaug 0,5 cm storio pyrago masę ir iš jos išpjaukite maždaug 4 cm skersmens apskritimus. Dėkite apskritimus ant kepimo skardos, išklotos riebalams atspariu popieriumi, ir kepkite apie 7 minutes. Palikite juos atvėsti ant kepimo skardos.
Sumaišykite vandenį, cukrų ir gliukozės sirupą puode sunkiu dugnu ir virkite, kol mišinys pasieks 118 °C temperatūrą.
Tuo tarpu iki purios masės išplakite kiaušinių baltymus su 1 šaukštu cukraus. Lėtai supilkite į kiaušinių baltymus karštą sirupą ir plakite toliau. Suberkite saldymedžio miltelius ir vėl plakite tešlą vidutiniu greičiu dar 6–8 minutes, kol ji taps lengva ir puri.
Konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu pripildykite morengų mišinio, o maišelį su mažu apvaliu siauru antgaliu – aviečių tyrelės. Užtepkite morengų mišinio ant bandelių taip, kad viršūnėlės būtų standžios. Atsargiai prileiskite į kreminių bandelių vidurį aviečių tyrelės. Palikite jas nudžiūti šaldytuve maždaug 30 minučių.
Virš karšto vandens vonelėje ištirpinkite du trečdalius šokolado. Išimkite dubenį iš karšto vandens ir įmaišykite likusį trečdalį šokolado. Bandelių viršūnėles pamirkykite šokolade ir apibarstykite liofilizuotomis avietėmis. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Advento kepiniai
Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.