Sudedamosios dalys
Lipnus šokoladinis pyragas
100 g sviesto
90 g paprastų miltų
170 g "Panevėžio +" cukraus
95 g "Dansukker šviesaus Muscovado" cukraus
3 g vanilinio cukraus
30 g kakavos miltelių
Žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
Glaistas
200 ml plaktos grietinėlės
85 g ""Panevėžio +" cukraus
180 g "Dansukker" tamsaus sirupo
100 g sviesto
100 g juodojo šokolado
Papuošimas
Druskos dribsniai
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros, įjungę viršutinį ir apatinį kaitinimo režimą. Išklokite 18-20 cm torto formą kepimo popieriumi.
Ištirpinkite sviestą. Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus. Sudėkite sviestą ir kiaušinius į miltų mišinį. Supilkite mišinį į formą ir kepkite apie 20-23 minutes. Prieš pilant kreminę masę, palikite atvėsti.
Supjaustykite šokoladą. Tamsųjį sirupą ir sviestą sumaišykite sunkioje keptuvėje. Virkite apie 10-12 minučių (120 °C temperatūroje), kol masė sutirštės. Retkarčiais pamaišykite. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite šokoladą. Išplakite kreminę masę iki vientisos masės ir leiskite jai šiek tiek atvėsti. Supilkite kreminę masę ant pyrago. Dėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms, geriausia - per naktį.
Prieš patiekdami papuoškite druskos dribsniais.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Advento kepiniai
Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.