Sudedamosios dalys
Kriaušių pyragas
100 g sviesto
110 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
2 kiaušiniai
200 g migdolų miltų
5 g kepimo miltelių
3 g kardamono
1/2 citrinos žievelės, pageidautina ekologiškos
10 ml citrinų sulčių
2–3 g šviežių arba džiovintų rozmarinų
2–3 kriaušės
30 g pistacijų
Gaminimo eiga
Įjungę ventiliatoriaus režimą, orkaitę įkaitinkite iki 150 °C temperatūros.
Sviestą iki purumo išplakite su ruduoju cukrumi. Toliau maišydami po vieną įmuškite kiaušinius.
Dubenyje sumaišykite sausus produktus. Įmaišykite į skystą mišinį. Sudėkite citrinos žievelę, supilkite sultis. Šviežią rozmariną supjaustykite ir suberkite į tešlą.
Tešlą supilkite į riebalais išteptą stačiakampį kepimo indą (maždaug 13 cm pločio ir 36 cm ilgio). Tešlą inde paskirstykite tolygiai.
Kriaušes nulupkite ir perpjaukite pusiau. Išpjaustykite šerdis. Kriaušių puseles skardoje išdėliokite linija, kad kas antra puselė būtų nukreipta į kitą pusę. Pabarstykite smulkintomis pistacijomis.
Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 30–35 minutes. Palikite atvėsti. Patiekite su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.