Sudedamosios dalys
600 ml pieno
50 g saldžios tešlos mielių
150 ml smulkiojo cukraus arba cukranendrių cukraus
1 ml druskos
1 šaukštelis kardamono
apie 1400 ml kvietinių miltų
Pasiūlymas įdarui
• 150 ml uogienės, vaisių tyrės arba marmelado
• 150 g sviesto arba margarino, 150 ml cukraus miltelių, 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
• 200-300 ml vanilės kremo
• sumaišykite 200 g tarkuotų migdolų masės su 1 kiaušiniu
• 150 g sviesto arba margarino, 1 valgomuoju šaukštu kardamono, 75 ml smulkiojo cukraus
• 150 g sviesto arba margarino, 150 ml cukraus miltelių, 1 kiaušiniu, 300 ml kokoso drožlių.
Gaminimo eiga
Į ištirpdytą sviestą arba skystą margariną įpilkite pieno ir pašildykite iki kūno temperatūros. Sutrupinkite dubenyje mieles ir supilkite skystį. Sudėkite visas sudėtines dalis, išskyrus miltus, kuriuos reikia berti pamažu, kol tešla atkibs nuo dubens kraštų. Palikite kilti po audiniu 20-30 minučių. Padėkite tešlą ant miltais pabarstytos skardos ir išminkykite, kad taptų elastinga. Iškočiokite lakštą ir ant jo paskleiskite pageidaujamą įdarą. Padarykite iš tešlos kurias nors iš žemiau pasiūlytų formų.
Pasiūlymas kepimui
Padalinkite tešlą į dvi dalis ir kočiokite jas į ilgį. Kiekvieną juostą supjaustykite į 25 gabaliukus, iš kurių suformuokite rutuliukus, plokščias bandeles. Sudėkite bandeles i formeles ir su pirštu kiekvienoje įbeskite bandelėje skylę. Užpildykite skylę, pavyzdžiui, kokosiniu įdaru. Uždenkite audiniu ir palikite kilti 20-30 minučių. Ištepkite kiaušinio plakiniu. Užberkite perlinio cukraus. Kepkite orkaitės viduriniame skyriuje 225-250° apie 8 minutes. Leiskite atvėsti ant grotelių po audiniu.
Vietoje apvalių bandelių, gabaliukai kočiojami į ilgas juosteles, iš kurių formuojami riestainiai. Uždenkite audiniu ir palikite kilti 20-30 minučių. Kepkite orkaitės viduryje 225-250° maždaug 8 minutes. Kai iškeps, patepkite ištirpdytu sviestu arba skystu margarinu ir panardinkite į smulkųjį cukrų.
Iškočiokite tešlą ir su stikline išpjaukite apskritimus. Ant kiekvieno tešlos skrituliuko uždėkite šiek tiek uogienės, vaisių tyrės arba vanilės kremo ir kruopščiai užspauskite kraštus, kad neištekėtų įdaras. Uždenkite audiniu ir palikite 20-30 minučių kilti. Bandelėms iškepus ištepkite jas ištirpdytu sviestu arba skystu margarinu arba margarinu ir pavoliokite į smulkųjį cukrų.
Iškočiokite tešlą ir paskleiskite kokį norite įdarą. Suvyniokite ir supjaustykite 3 cm pločio gabaliukais, kuriuos sudėkite į popierines formeles. Uždenkite audiniu ir palikite kilti 20-30 minučių. Ištepkite kiaušinio plakiniu. Užbarstykite perlinio cukraus. Kepkite orkaitės viduryje 225-250° karštyje apie 8 minutes. Leiskite atvėsti ant grotelių po audiniu.
Iškočiokite tešlą. Paskleiskite kokį norite įdarą. Perlenkite tešlą tris kartus. Supjaustykite 4 cm pločio gabaliukais. Ant kiekvieno gabaliuko padarykite pjūvį, per kurį ištraukite vieną kraštą. Uždenkite audiniu ir palikite kilti 20-30 minučių. Patepkite kiaušiniu ir užbarstykite perlinio cukraus. Kepkite orkaitės viduryje 225-250° karštyje. Leiskite atvėsti ant grotelių po audiniu.
Iškočiokite tešlą. Paskleiskite kokį norite įdarą. Perlenkite tešlą išilgai du kartus. Supjaustykite tešla 2 cm pločio juostelėmis, kurios surišamos ir suformuojamos į mazgus arba žiedus. Uždenkite audiniu ir palikite kilti 20-30 minučių. Ištepkite kiaušiniu. Kepkite orkaitės viduryje 225-250° karštyje. Leiskite atvėsti ant grotelių po audiniu. Prieš pat patiekdami bandeles, paskleiskite ant jų cukraus miltelių glazūrą, 200 ml cukraus miltelių (pasirinktos spalvos) ir truputį vandens.
Padalinkite tešlą į penkis gabalus, juos iškočiokite į apskritimus. Kiekvieną apskritimą supjaustykite į 8 dalis. Uždėkite pageidaujamo įdaro ir suformuokite ragelį. Uždenkite audiniu ir palikite kilti 20-30 minučių. Patepkite kiaušiniu ir užbarstykite perlinio cukraus. Kepkite orkaitės viduryje 225-250°. Leiskite atvėsti ant grotelių po audiniu.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.