Sudedamosios dalys
Braškių uogienė
200 g braškių
100 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
maždaug 8 purūs vafliai
Parfė
6 kiaušinių tryniai
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
3 g vanilinio cukraus
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
600 ml plaktos grietinėlės
Papuošimas
tamsusis arba pieninis šokoladas
Gaminimo eiga
Pradėkite nuo braškių uogienės gaminimo. Nuplaukite braškes, perrinkite jas ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišykite jas su uogienėms skirtu cukrumi puode ir virkite 4–5 minutes. Nugriebkite putas ir supilkite į karštą, sterilų stiklainį. Uždenkite stiklainį dangteliu ir laikykite jį vėsioje vietoje.
Pasigaminkite purius vaflius pagal receptą arba nusipirkite paruoštų vaflių.
Po to paruoškite parfė. Dubenyje išplakite kiaušinių trynius, cukraus miltelius, vanilinį cukrų ir sirupą. Kitame dubenyje išplakite grietinėlę ir įmaišykite ją į kiaušinių trynių ir cukraus mišinį.
20x30 cm dydžio kepimo skardos pagrindą išklokite maistine plėvele arba naudokite reguliuojamą formą. Padenkite pagrindą vafliais ir užpilkite parfė. Šaukštu padarykite parfė bangas ir įdėkite kepimo skardą į šaldiklį maždaug 1 valandai.
Įpilkite braškių uogienės į konditerinį maišelį ir po truputį pilkite uogienę į visą parfė arba naudokite du šaukštus, kad pasiektumėte tą patį efektą. Įdėkite skardą atgal į šaldiklį dar 3 valandoms.
Šokoladą ištirpinkite vandens garuose ir leiskite jam šiek tiek atvėsti. Supilkite jį į konditerinį maišelį arba šaukštu užlašinkite ant parfė. Įdėkite į šaldiklį 30 minučių.
Likus 10 min. iki patiekimo, išimkite ledus iš šaldiklio.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis
Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.
Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!
Vasaros uogos kepiniams
Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.
Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos. Štai keletas marinuotų gėrybių receptų.
Slyvos
Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!
Vaisiai ir uogos butelyje
Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.