Sudedamosios dalys
Lipnus citrinų pyragas
225 g sviesto
1 citrinos žievelė, geriausia – ekologiškos
2 citrinų sultys
255 g „Dansukker“ granuliuoto cukraus
10 g vanilinio cukraus
135 g miltų
4 kiaušiniai
Aviečių putėsiai
200 g aviečių
65 g „Dansukker“ granuliuoto cukraus
1 želatinos lakštas
300 ml plakamosios grietinėlės
Papuošimas
Šviežių aviečių
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C, įjungę viršutinio ir apatinio kaitinimo režimą. Maždaug 24 cm skersmens kepimo formą su išimamuoju dugnu išklokite riebalams atspariu popieriumi. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su citrinos žievele ir sultimis. Sudėkite likusius ingredientus ir maišykite, kol gausite vientisą tešlą. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 25 minutes. Palikite šaldytuve atvėsti apie 4 valandas.
Pagaminkite putėsius. Pamerkite želatinos lakštą į didelį kiekį šalto vandens. Avietes kaitinkite puode, kol pasidarys tyrelė. Išspausdami per sietelį pašalinkite sėklas. Užvirinkite aviečių tyrę su cukrumi. Iš želatinos lakšto išspauskite vandenį ir iš karto jį įmaišykite į karštą aviečių tyrę. Leiskite tyrei atvėsti.
Išplakite grietinėlę. Plakdami nepersistenkite, nes putėsiai gali atsiskirti, jei grietinėlė bus plakama per smarkiai. Po truputį įmaišykite aviečių mišinį. Maždaug 2 valandoms palikite putėsius šaldytuve, kad sustingtų. Užtepkite putėsius ant atvėsusio pyrago ir papuoškite pyragą šviežiomis uogomis.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kepiniai
Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!


Produktų asortimentas
Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba
Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.