Lipnus citrinų pyragas su aviečių putėsiais

Pasakiškas citrinų pyragas su gardžiais aviečių putėsiais. Šis drėgnas kreminis pyragas puikiai tiks po gardžios vakarienės.

maždaug 10 gabalėlių

PT55M

maždaug 1 valanda + 4 valandos šaldytuve

Įvertinimas (0 vnt)

Įvertinkite receptą

Sudedamosios dalys

Lipnus citrinų pyragas
225 g sviesto
1 citrinos žievelė, geriausia – ekologiškos
2 citrinų sultys 
255 g „Dansukker“ granuliuoto cukraus 
10 g vanilinio cukraus 
135 g miltų 
4 kiaušiniai 

Aviečių putėsiai 
200 g aviečių
65 g „Dansukker“ granuliuoto cukraus
1 želatinos lakštas
300 ml plakamosios grietinėlės 

Papuošimas 
Šviežių aviečių 

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C, įjungę viršutinio ir apatinio kaitinimo režimą. Maždaug 24 cm skersmens kepimo formą su išimamuoju dugnu išklokite riebalams atspariu popieriumi. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su citrinos žievele ir sultimis. Sudėkite likusius ingredientus ir maišykite, kol gausite vientisą tešlą. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 25 minutes. Palikite šaldytuve atvėsti apie 4 valandas. 

Pagaminkite putėsius. Pamerkite želatinos lakštą į didelį kiekį šalto vandens. Avietes kaitinkite puode, kol pasidarys tyrelė. Išspausdami per sietelį pašalinkite sėklas. Užvirinkite aviečių tyrę su cukrumi. Iš želatinos lakšto išspauskite vandenį ir iš karto jį įmaišykite į karštą aviečių tyrę. Leiskite tyrei atvėsti.

Išplakite grietinėlę. Plakdami nepersistenkite, nes putėsiai gali atsiskirti, jei grietinėlė bus plakama per smarkiai. Po truputį įmaišykite aviečių mišinį. Maždaug 2 valandoms palikite putėsius šaldytuve, kad sustingtų. Užtepkite putėsius ant atvėsusio pyrago ir papuoškite pyragą šviežiomis uogomis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Šokoladinis pyragas su itališku morengu

Kepiniai

Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Šventės

Šventės

Čia rasite naminių klasikinių įvairioms metų šventėms tinkamų patiekalų receptų. 

Produktų asortimentas

Produktų asortimentas

Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba

Tvarus auginimas ir gamyba

Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.