Sudedamosios dalys
Rausva marcipanų masė
7 g burokėlių sulčių
200 g migdolų miltų
190 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 kiaušinio baltymas
30 ml šalto vandens
15 ml rapsų aliejaus
300 g „Dansukker“ cukraus miltelių
Gaminimo eiga
1. Burokėlį nulupkite ir sutarkuokite. Per tankų sietelį nuspauskite sultis.
2. Kombaine iki vientisos masės sutrinkite migdolų miltus ir cukrų.
3. Trindami supilkite kiaušinio baltymą, burokėlių sultis ir aliejų. Nepamirškite žemyn nubraukti ant indo šonų likusios masės.
4. Toliau maišydami pamažu suberkite cukraus miltelius.
5. Iš masės suformuokite paršelius. Pasitelkite vaizduotę!
6. Mes siūlome pasigaminti vieną kiaulaitę ir tris paršelius (kaip nuotraukoje) taip: marcipaninę masę padalykite į dvi dalis, tada vieną iš jų padalykite dar į keturias dalis. Iš didžiosios dalies suformuokite kiaulaitės kūną, o iš likusių – galvą ir tris mažus paršelius. Atgnybkite šiek tiek masės ir suformuokite uodegytes. Tada suvoliokite apvalius kūnus ir pritvirtinkite uodegytes. Kiaulaitės kūną padėkite ant serviravimo lėkštės, lengvai pasukę į šalį. Buka peilio ašmenų puse pažymėkite kiaulaitės kojas. Ties kiaulaitės pilvu išdėliokite paršelius. Dabar suformuokite kiaulaitės galvą. Atgnybkite mažytį gabalėlį marcipano ir suvoliokite du rutuliukus. Iš likusios dalies suvoliokite galvą. Jos forma turėtų priminti kriaušę. Galvą pritvirtinkite prie kūno. Mažuosius rutuliukus suplokite – suformuokite ausis. Ausis įstatykite galvos apačioje. Iš dviejų dribsnių padarykite akis, o iš tirpinto juodojo šokolado nupieškite vyzdžius.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių. Naudodami mūsų cukrų uogienėms arba cukrų marmeladams, marmelado pasigaminsite vos per keletą minučių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Žiemos iškyla
Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos. Čia pateikiame nuostabių receptų, kurie puikiai tiks žiemos iškyloms, nes šiuos patiekalus galima laikyti termose.
Kepiniai su citrinomis ir apelsinais
Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado. Pasisemkite įkvėpimo iš puikių mūsų receptų.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Savaitgalį pasisemkite energijos, įsitaisę ant sofos prie televizoriaus su šeima, draugais ir kažkuo ypač skaniu. Mes turime receptų jaukiam vakarui!